Tăriceanu e de neclintit: poate să vină și mama DNA-ului, tot nu vor reuși să răstoarne rezultatele alegerilor din 2016!

403

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a spus ca dosarele instrumentate unor ministri din Cabinetul Tudose reprezinta o tentativa de abatere a atentiei de la problemele din DNA si de decredibilizare a coalitiei, insa nu se va reusi acest lucru intrucat majoritatea guvernamentala este solida.

Calin Popescu-Tariceanu a amintit ca inceperea urmaririi penale impotriva vicepremierului Sevil Shhaideh survine in plin scandal legat de activitatea procurorului Negulescu si de controlul Inspectiei Judiciare la CSM.

„Aceste lucruri au dus la o strategie de contraatac din partea DNA dupa tiparul pe care il stim si pe care doamna Kovesi, in celebra inregistrare de la sedinta DNA, a dezvaluit-o mai demult: gasim cativa ministri, facem cereri de urmarire penala impotriva lor si distragem atentia, facem o frumoasa diversiune in asa fel incat lumea sa nu se mai preocupe de problemele din DNA.

N-am nicio indoiala ca asta este strategie pentru ca este a nu stiu cata oara cand se intampla ca ministri sa fie anchetati pentru fapte petrecute cu ani de zile in urma”, a declarat Tariceanu, vineri, la Romania TV. In al doilea rand, liderul ALDE sustine ca DNA este deranjat de eventualitatea modificarii legilor justitiei si incheirea a ceea ce Tariceanu a numit „republica procurorilor”.

„Imi pare foarte rau ca ceea ce se intampla este o noua reflectare a unui fenomen de care am mai vorbit, o lupta disperata pentru pastrarea influentei si puterii pe care unele institutii de forta ale statului din Romania le-au acaparat in decursul timpului, iar acum cand se incearca revenirea la normalitate (…) nu face decat sa deranjeze acest musuroi creat in Romania ultimilor ani”, a comentat presedintele Senatului.

Tariceanu sustine ca principala tinta este Guvernul, care este mai vulnerabil decat Parlamentul la acest gen de atacuri. „Parlamentul este foarte greu sa fie slabit numeric. E mult mai usor de slabit un guvern. Va garantez ca majoritatea actuala este constienta de aceste amenintari – sunt toti colegii nostri extrem de solidari si orice incercare de rasturnare a rezultatului alegerilor din 2016, indiferent de unde vine, poate sa vina si din partea mamei DNA-ului, – nu vor reusi sa schimbe majoritatea si actualul guvern”, a spus Calin Popescu-Tariceanu.

Liderul ALDE a spus ca subiectul dosarului lui Sevil Shhaideh si Rovanei Plumb va fi discutat luni, in cadrul coalitiei, printre alte subiecte. „Nu ne consideram intr-un razboi in care sa luam acum o bazooka si sa tragem in ceilalti care ne ataca. Avem cu totul alta agenda si alte preocupari: eficienta actului de guvernare si activitatea Parlamentului. Ne vedem de treaba”, a conchis Tariceanu.

Sevil Shhaideh a fost pusa sub urmarire penala pentru abuz in serviciu de catre procurorii DNA in dosarul „Insula Belina”. In plus, procurorii cer aviz de la Parlament si pentru urmarirea penala a Rovanei Plumb, in prezent ministru al Fondurilor Europene si deputat PSD.

Sursa: ziare.com