Tariceanu face precizari AMETITOARE dupa intalnirea cu un inalt oficial al Comisiei Europene: „Nu am discutat despre problemele din justitie, NU E TREABA LOR, sunt probleme ce ne privesc doar pe noi!”

500

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, s-a întâlnit cu preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, iar printre temele discutate s-a aflat şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) de care România vrea să scape cât mai repede. Tăriceanu anunţă că totul s-ar putea întâmpla cel mai devreme în 2018.

„Există o preocupare şi îngrijorare legată de modul cum va funcţiona UE în viitor. Se vorbeşte despre o Europă cu mai multe viteze. Asta poate duce la o nouă divizare a Europei. Vreau cât mai curând MCV încheiat ca să nu mai avem sentimentul că statele sunt în mai multe categorii. Am discutat şi cu preşedintele Comisiei, Juncker. S-a angajat că atât cât e preşedinte al Comisiei mecanismul să fie încheiat. Aşteptă la finele anului raportul şi probabil în 2018 mecanismul să fie ridicat.”, a anuţat Tăriceanu.

Şi asta nu e tot. Tăriceanu a făcut şi o declaraţie tăioasă la adresa şefului Comisiei. „Nu am discutat despre problemele din justiţie. Sunt probleme ce ne privesc pe noi şi nu comisia.”, a mai spus Tăriceanu, informeaza stiripesurse.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos