Tăriceanu iar dă lecții de democrație! În plus, e și mare expert în securitate internațională: ”Guvernarea autoritară e principalul dușman!”

194

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, spune ca una dintre principalele amenintari la adresa securitatii regionale ori globale ar putea fi tentatia de a inchide ochii la derapajele de la democratie ale unor aliati, in numele unor interese superioare de ordin strain, strategic sau economic.

„Securitatea nu este doar o chestiune de inzestrare si cooperare strategica si militara, ci poate, in primul rand, una de consolidare si promovare a democratiei. Pacea nu este eterna atunci cand este incheiata intre republici ce se autoguverneaza liber si democratic.

Principalul dusman al securitatii, fie aceasta regionala sau mondiala, este guvernarea autoritara. Cand intr-o tara este suprimat un drept sau dispare o libertate, ordinea internationala devine mai nesigura”, a afirmat presedintele Senatului, marti, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane.

Tariceanu a precizat ca s-ar putea, in viitorul imediat, ca una dintre principalele amenintari la adresa securitatii regionale ori globale sa fie tentatia de a inchide ochii la derapajele de la democratie ale unor aliati.

„S-ar putea, in viitorul imediat, ca una dintre principalele amenintari la adresa securitatii regionale ori globale sa fie propriul nostru pragmatism, tentatia de a inchide ochii la derapajele de la democratie ale unor aliati, in numele unor interese superioare de ordin strain, strategic sau economic”, a mai spus Tariceanu.

Sefii misiunilor diplomatice si ai oficiilor consulare ale Romaniei din strainatate participa, incepand de marti, la Bucuresti, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane, eveniment dedicat mizelor politicii externe a Romaniei, care se desfasoara in fiecare an in preajma zilei de 1 septembrie, Ziua Diplomatiei Romane.

Sursa: ziare.com