Tariceanu isi apara colegul infractor intr-un demers fara precedent prin care urmaresc compromiterea lui Kovesi: ”Nu vad de ce Dragnea, condamnat penal, n-ar putea conduce ancheta privind alegerile din 2009!”

400

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, a a vorbit sâmbătă, despre eventuala chemare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, la comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009, condusă de Liviu Dragnea.

El suţine că toţi cei chemaţi la Parlament pentru audieri trebuie să vină, dând în acest sens exemplul preşedintelui american Bill Clinton, care a fost audiat de Senatul SUA în timp de era şef al statului.

Călin Popescu Tăriceanu a adăugat că Liviu Dragnea, deşi condamnat penal pentru fraude la referedumul din 2012, nu are niciun impediment legal să conducă o comisie parlamentară de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009.

”Toţi cetăţenii români au drepturi şi obligaţii egale, toţi suntem egali în faţa legii. Dacă Parlamentul hotărăşte constituirea unei comisii de anchetă şi hotărăşte să audieze o serie de persoane care pot să aibă informaţii relevante, cred că este obligaţia tuturor, fără niciun fel de excepţie să se prezinte în faţa comisiei”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, întrebat dacă Laura Codruţa Kovesi are sau nu oblugaţia să vină în faţa unei comisii parlamentare de anchetă având în vedere că este procuror, conform News.ro.

Tăriceanu a dat ca exemplu, pentru a-şi susţine afirmaţia, situaţia preşedintelui american Bill Clinton, audiat de Senatul SUA în scandalul sexual cu Monica Lewinski.

”Dacă noi ne referim la ţara pe care o privin cu extremă admiraţie, Statele Unite, acolo nu foarte demult, în timpul mandatului preşedintelui Clinton, preşedintele SUA a fost convocat în pentru audieri la comisia senatorială de anchetă şi s-a prezentat. şi nu era procurorul Statelor Unite, ci era preşedintele Statelor Unite. Deci dacă vrem să acceptăm regulile democraţiei aşa cum sunt ele, atunci cred că trebuie să fie obligaţia tuturor să se prezinte la comisia parlamentară de anchetă şi nu există categorii speciale care să fie scutite de această obligaţie”, a mai adăugat Tăriceanu.

Întrebat dacă un condamnat penal pentru fraude la referendum, Liviu Dragnea, poate conduce o comisie parlamentară care să ancheteze eventuale fraude la alegerile prezidenţiale din 2009, Tăriceanu a spus că nu există niciun impediment în acest sens.

”Poate fi (Dragnea preşedintele comisiei de anchetă – n. red.), nu există niciun fel de impediment pentru această situaţie. Vă rog să citiţi legea”, a replicat liderul ALDE.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos