Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat luni ca presedintele Klaus Iohannis ar trebui sa ia atitudine in chestiunea inregistrarilor aparute cu sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, la fel ca si CSM, care, in opinia acestuia, are o responsabilitate in acest caz, scrie aktual24.ro.

„Principalul rol ii revine fara indoiala CSM, care are o responsabilitate de care de multe ori pana in prezent s-a derobat si a lasat ca aceste grave abuzuri sa se intample, cu toate ca eu sunt convins ca erau la curent. Si mai are cineva o responsabilitate foarte mare: cel care a semnat numirea doamnei Kovesi in aceasta functie. Cred ca presedintele, in mod logic, ar trebui sa ia atitudine si sa aiba o reactie fata de aceste lucruri grave care se intampla in domeniul justitiei si care ne arata de fapt, o data in plus, ceea ce vedem ca apare din ce in ce mai des in public: un sistem de putere paralel in care dna Kovesi detinea si detine un rol extrem de important, calcand in picioare principiile esentiale ale democratiei”, a afirmat Tariceanu, la Senat.

Potrivit presedintelui Senatului, inregistrarile aparute in spatiul public demonstreaza ceea ce el sustine de mai bine de doi ani.

„Aceste inregistrari fac sa confirme o serie de lucruri pe care le spun de peste doi ani de zile, si anume ca in Romania, in domeniul justitiei, avem grave abuzuri si derapaje de la lege, ca avem de a face cu o justitie selectiva, ca avem de a face cu o vanatoare de lideri politici, ca nu functioneaza prezumtia de nevinovatie. (…) As vrea sa subliniez care pare sa fie obiectivul principal al sefei DNA — si anume vanatoarea de figuri politice importante care sa creeze impact media si sa amplifice perceptia defavorabila asupra Romaniei de coruptie generalizata si, al doilea lucru, insatisfactia ca a scazut numarul cazurilor care au fost deferite justitiei. (…) Se face o justitie nu calitativa, nu bazata pe lege, nu bazata pe fapte, ci bazata pe cantitate, un fel de stahanovism”, a sustinut Tariceanu.

Presedintele Senatului a mai afirmat ca, in acest context, se poate pune intrebarea „cati oameni au ajuns sa fie deferiti justitiei incorect, pe baza unor rechizitorii facute la comanda”.