Tariceanu o tine una si buna: KOVESI TREBUIE DEMISA – ”din cauza ei nu reusim sa repunem lucrurile in fagasul normal in Romania!”

737

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat marti ca viitoare comisie de ancheta parlamentara a dezvaluirilor lui Dan Andronic o va lua in vizor, in primul rand, pe Laura Codruta Kovesi.

„Mie mi se pare situatia foarte grava. De ce? Pentru ca ceea ce apare in spatiul public acum nu este decat o confirmare a perceptiei pe care si eu am avut-o si despre care am vorbit in legatura cu functionarea defectuoasa a unor institutii ale statului. Aici ne punem cu totii intrebarea care este justificarea acestor intalniri intre institutii care nu aveau nicio responsabilitate in desfasurarea procesului electoral (…). Ni se confirma de fapt existenta unui sistem paralel de putere in Romania, un sistem de putere exercitat de institutii care nu au legitimitate in acest sens si cred ca acest lucru merita sa fie investigat de o comisie parlamentara de ancheta pentru a face lumina in aceasta chestiune si pentru ca pe viitor sa repunem lucrurile in fagasul normal”, a afirmat Tariceanu la Palatul Parlamentului.

Intrebat cine va fi chemat la audieri de aceasta comisie, daca ea se va constitui, Tariceanu a explicat ca vor fi chemate „in primul rand (…) persoanele care sunt deja de notorietate ca au participat la aceste intalniri”.

„Cum se poate justifica prezenta procurorului general al Romaniei in compania unor oameni politici si a altor conducatori de institutii in noaptea alegerilor, care urmareau ce? Trebuie sa lamurim aceste chestiuni si in afara de aceste persoane comisia poate sa decida si cred ca va fi oportun sa largeasca investigatia asupra persoanelor care au avut un rol sau despre care se vor obtine informatii ca au avut un rol in aceasta operatiune”, a spus presedintele Senatului.

El a sustinut totodata ca exista posibilitatea ca raportul final al comisiei sa contina si alte concluzii si sa nu aiba doar un rol de informare.

„Probabil ca exista posibilitatea unor concluzii in afara de o informare. (…) Aceste concluzii vor putea viza anumite masuri de legiferare suplimentare. Dar trebuie sa asteptam raportul comisiei. Mi-as dori foarte mult ca aceasta comisie parlamentara sa nu fie formala, ci sa incerce sa faca intr-adevar lumina, pentru ca avem foarte multe informatii (…) legate de influenta anumitor institutii in derularea procesului electoral. Eu cred ca prima trasatura a unei societati democratice este aceea de avea capacitatea organizarii unor alegeri libere si corecte (…) fara alte influente decat votul cetatenilor. Daca alegerile sunt distorsionate de actiunea unor institutii, atunci sigur ca lucrurile sunt extrem de grave”, a conchis Tariceanu, scrie aktual24.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos