Tariceanu pune paie pe foc in interiorul coalitiei PSD-ALDE: vrea sa fie candidat unic la prezindentiale!

407

Presedintele Senatului si al ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a venit vineri cu ideea unui candidat unic din partea actualei coalitii de guvernare la alegerile prezidentiale din 2019, subiect care a parut sa il irite pana acum pe liderul PSD, Liviu Dragnea, ceea ce a generat zvonuri privind existenta unor tensiuni intre cele doua partide.

Mai mult, social-democratii au respins deja ideea unei candidaturi comune, anuntand ca doresc sa aiba un propriul candidat la prezidentiale.

Tariceanu a precizat totusi, intrebat daca el va candida la presedintia tarii, ca este mult prea devreme pentru a se discuta in prezent despre acest subiect.

„Evident ca intr-o zi vom discuta despre candidatura la presedintie, dar nu discutam de acum, pentru ca este mult prea devreme. Nu se porneste intr-o cursa prezidentiala de acum. Punctul unu. Punctul doi, (…), fiind intr-o coalitie politica cu PSD, aprecierea mea – si cred ca si a colegilor mei – este ca vom avea o sansa daca vom merge cu o candidatura unica. Deci va trebui sa discutam si cu cei din PSD, la un anumit moment, momentul, inca, va spun clar, nu a venit. O sa ma intrebati si cand vine, dar nu stiu sa va spun exact, dar mai incolo, oricum. O sa discutam la un moment dat despre aceasta varianta. Eu cred ca varianta optima este o candidatura unica, daca vor accepta si ei vom merge pe o candidatura unica. Daca nu, atunci sigur ca se deschid alte posibilitati, dar eu cred ca aceasta va fi prima optiune”, a declarat, la Constanta, Calin Popescu-Tariceanu.

Sursa: b1.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos