Tariceanu risca sa piarda presedentia Senatului! Ce masuri disperate a luat!

457

În Parlament încep mișcările de trupe și negocierile pentru salturile la alte partide. Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este cu ochii pe parlamentarii PNL și forțează transferuri masive.

Surse din ALDE ne-au precizat că ar fi deja opt parlamentari PNL care ar fi dispuși să treacă la ALDE, dar fiecare așteaptă clarificarea situației din partid, scrie stiripesurse.ro.

Între Daniel Constantin și Călin Popescu Tăriceanu este o luptă surdă în ALDE, iar fostul lider al PC amenință că va pleca cu oamenii săi fideli, membri ai fostului Partid Conservator. Întreaga bătălie este una pentru sferele de influență din partid, mai ales că alianța de guvernare a început să împartă funcțiile importante, iar ALDE are funcții importante de ocupat în teritoriu.

Surse din ALDE ne-au rezumat destul de simplu jocul între cei doi copreședinți: Tăriceanu vrea Congres ALDE organizat înainte de cel al PNL, pentru a avea situația lămurită în partid, în timp ce Daniel Constantin vrea să amâne Congresul ALDE după ce al PNL.

Miza acestei strategii este rolul pe care fiecare dintre tabere vrea să-l joace. Tăriceanu, dacă va deveni președinte unic al ALDE va putea specula și îi va atrage pe cei opt parlamentari PNL despre care vorbeam, parlamentari care așteaptă Congresul PNL pentru a vedea în ce ape se scaldă.

De partea cealaltă, Daniel Constantin ar dori să organizeze Congresul ALDE după cel al PNL, pentru a preîntâmpina o eventuală infuzie de liberali, pentru că aceștia ar veni să ia locurile fostului PC. Luptând împotriva lui Tăriceanu, odată ajuns președinte unic, acesta îi va mazili din funcții pe oamenii lui Daniel Constantin.

Negocierile sunt purtate, transferurile agreate de ambele părți, dar fiecare așteaptă mutările de pe tabla de șah. Va fi un început de vară extrem de interesant, cu mutări și jocuri politice subterane.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos