Tariceanu s-a facut de ras la Bruxelles! In Romania, spre deosebire de tarile din Occident, nu exista niciun caz de mare coruptie!

130

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, sustine ca, ”in Romania, spre deosebire de tarile din Occident, nu exista niciun caz de mare coruptie”.

”A fost o intrebare in cadrul discutiei cu grupul ALDE din Parlamentul European in legatura cu coruptia din partea unui parlamentar care a folosit urmatoarea formula: a spus ca fenomenul coruptiei este adanc inradacinat in Romania si i-am spus ca ea este un fenomen care ne preocupa si pe care il combatem, dar este un fenomen la fel de preocupant si la fel de adanc inradacinat cum este si in alte tari”, a precizat Tariceanu, conform news.ro.

El a spus ca, avand in vedere statisticile europene cele mai recente, Romania se afla undeva la mijloc in clasamentul tarilor europene.

Tariceanu a adaugat ca sunt multe tari pe care nu vreaa sa le nominalizeze ”dintr-o politete, dintr-o deferenta fata de cetatenii acestor tari”, care sunt cu mult inaintea noastra, tari cu democratii mai vechi, mai consolidate.

”Romania a facut progrese in ultima vreme si cred ca va face progrese in continuare si vreau doua remarci sa fac. Prima, pe care am facut-o si acolo, in Romania, spre deosebire de tarile din Occident, nu exista niciun caz de mare coruptie. Recent, in Olanda, care ne da sfaturi in privinta combaterii coruptiei, una dintre cele mai mari banci, ING, a fost amendata cu 900 de milioane de euro pentru spalare de bani. in Danemarca, o tara unde nu poate fi banuita existenta coruptiei, a batut recordul. O banca a fost amendata cu un miliard de euro pentru spalare de bani. In Germania, grupul Volkswagen a batut toate recordurile, zeci de miliarde de euro platiti pentru coruptia din scandalul emisiilor grupului de automobile”, a mai declarat liderul ALDE.

Presedintele Senatului a precizat ca in Romania nu exista astfel de situatii.

”Exista, sigur, patru cazuri de inalti demnitari care au fost condamnati pentru luare sau dare de mita. Patru, din patru mii de dosare. Restul, dosare facute pe subiectul drag al DNA: abuz in serviciu, complicitate la abuz in serviciu, participare improprie la abuz in serviciu si toate formele pe care le-au mai inventat, in asa fel incat sa facem acest scor impresionant, care este trecut drept infractiune asimilata coruptiei”, a continuat Tariceanu.

Sursa: News.ro