Tăriceanu s-a trezit să-i dea sfaturi lui Iohannis în timpul Congresului PSD: ”Dacă nu o va revoca pe Kovesi, nu va mai câștiga un al doilea mandat!”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, la congresul extraordinar al PSD, că în ziua în care preşedintele Klaus Iohannis va anunţa că nu o revocă pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, ”îşi va semna singur sentinţa şi nu va mai câştiga al doilea mandat”.

”Vă spun un singur lucru, că în ziua în care preşedintele va ieşi în conferinţă de presă să anunţe că nu o va revoca pe dna. Kovesi îşi va semna singur senţinţa, nu va mai câştiga al doilea mandat. Va fi clar atunci pentru toată lumea că preşedintele e dispus să facă orice pentru a salva un singur om de la vârful acestei instituţii care îl ajută extrem de mult, că îi elimină adversarii politici pe care el nu e în stare să îi învingă în lupta dreaptă, corectă. Probabil că va face acest gest”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

În opinia lui, când Iohannis va anunţa că nu revocă pe Kovesi, va arăta că ”este preşedintele statului paralel şi nu preşedintele românilor”.

El a catalogat raportul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, drept ”o lovitură de graţie pentru toţi acei procurori care cred că abuzurile împotriva cetăţenilor pot fi tolerate”

Tăriceanu a amintit şi de legile Justiţiei.

”Parlamentul şi-a luat rolul în serios, a dezbătut şi a adoptat noile legi de reformă a Justiţiei. Aceste legi reprezintă o lovitură dată statului paralel, pentru că ele vor împiedica continuarea abuzurilor şi oferă magistraţilor oneşti armele necesare să reformeze sistemul din interior. Faptul că aceaste legi a trecut de filtrul Curţii Constituţionale este o altă mare şi importantă victorie. În acest fel se dovedeşte că numeroasele manipulări ale statului paralel au fost minciuni premeditate iar legile justiţiei nu afectează în niciun fel nici statul paralel, nici independenţa justiţiei şi nici lupta împotriva corupţiei”, a punctat Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele ALDE a mai spus că ”nu vor urma zile simple” pentru guvernul PSD-ALDE.

„Este pentru mine o mare onoare să am posibilitatea să mă adresez în cadrul Congresului Extraordinar al PSD. Vă invit pentru început, însă, să vă amintiţi care nu a trecut de multă vreme, şi anume momentul decembrie 2016. Vreau să vă aduc aminte de tot circul facut de preşedintele Iohannis la numirea premierului din partea Coaliţiei PSD-ALDE. Dosarele scoase rapid de la sertar de unii procurori marionetă, aşa numitele acţiuni la rupere, cum sunt cunoscute în limbajul de specialitate (…) Pentru Guvernul nostru nu vor urma zile simple şi din ceea ce am vazut de un an şi câteva luni încoace, iată că această impresie pe care o aveam atunci s-a confirmat din păcate. Eram şi suntem şi acum într-o luptă complicată împotriva statului paralel. Se pare că această cursă nu este o cursă de sprint de 100 de metri, este mai degrabă un maraton (…) Orice Congres este şi un moment de bilanţ, dar mesajul meu pentru dumneavoastră este acela că suntem pe un drum bun”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Sursa: mediafax.ro

Tăriceanu s-a trezit să-i dea sfaturi lui Iohannis în timpul Congresului PSD: ”Dacă nu o va revoca pe Kovesi, nu va mai câștiga un al doilea mandat!” was last modified: martie 10th, 2018 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre