Tariceanu se bate cu legea in piept cand vrea el! In ALDE dicteaza legea cum ii convine!

478

În ultima lună, mai multe organizații județene apropiate de Călin Popescu Tăriceanu au organizat Delegații Permanente care au cerut convocarea cât mai rapidă a unui congres în ALDE. Congresul ar urma să aleagă un singur președinte și o echipă de vice-președinți naționali.

În replică, organizațiile apropiate de Daniel Constantin au cerut amânarea congresului și alegeri pe linie ierarhică, de la nivel local la nivel național. Congresul ar urma să marcheze de fapt fuziunea celor două partide: PLR și PC, pe structura organizațională căruia a fost creat ALDE.

Recent, secretarul general ALDE, Damian Florea, a susținut că în mod realist, congresul ALDE poate avea loc în toamna acestui an. Tocmai pentru a permite organizarea alegerilor în fiecare filială județeană.

Planul lui Tăriceanu a întâmpinat rezistență la nivel declarativ din partea liderilor din teritoriu, dar mai nou se pare că mai mulți membri ALDE au contestat la tribunal deciziile Delegațiilor Permanente de convocare a congresului.

Un lider ALDE spunea că  „vorbim de cel puțin 10 contestații la deciziile Delegațiilor Permanente care au cerut congres. Au fost depuse la sediul central și asta este situația pe care o știam ieri. Probabil că și astăzi vor continua să vină astfel de contestații. Liderii din teritoriu acuză nerespectarea statutului de către tabăra Tăriceanu. Sunt mai multe articole din statut care au fost încălcate și practic, toate deciziile Delegațiilor Permanente organizate până acum sunt lovite de nulitate”, scrie stiripesurse.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos