Tariceanu se crede presedinte! Acum se autointituleaza presedintele ALDE si vrea sa fie presedintele Romaniei! Cat de aproape e presedintele Senatului?

465

Lupta dintre Daniel Constnatin și Călin Popescu Tăriceanu este dus la un alt nivel în interiorul ALDE. După ce l-a eliminat din procesul decizional pe Constantin, acum Tăriceanu ar dori excluderea acestuia din partid, însă mutarea s-ar putea lovi de niște piedici.

Surse din ALDE ne-au precizat că Tăriceanu are o majoritate lejeră, dacă va propune excluderea lui Daniel Constantin, însă totul se joacă în instanțele de judecată. Politic, Tăriceanu l-a mazilit pe Constantin, legal, mai are de trecut câteva hopuri, scrie stiripesurse.ro.

Daniel Constantin a solicitat instanței emiterea unei ordonanțe președențiale prin care să se suspende deciziile Delegației Permanente ALDE, până la o decizie definitivă a instanței de fond.

Mai concret, dacă Daniel Constantin are câștig de cauză pe ordonanța președențială, cei de la ALDE vor fi nevoiți să amâne lucrările Congresului extraordinar până în momentul în care există o decizie definitivă a instanței de fond.

În acest scenariu, cei de la ALDE ar mai putea organiza Congresul spre sfârșitul anului și asta numai dacă instanța îi dă câștig de cauză, pe fond, lui Călin Popescu Tăriceanu.

Până la o soluție juridică, Călin Popescu Tăriceanu, în ieșirile sale publice s-a ”autointitulat” președinte al ALDE și anunță deciziile partidului cu formularea: ”În calitate de președinte ALDE…”.

Situația este destul de complicată în ALDE. Dacă Daniel Constantin nu reușește să obțină amânarea Congresului prin ordonanță președințială, atunci Tăriceanu și oamenii săi sunt dispuși să-l excludă din partid la Congresul care a avea loc pe 22-23 aprilie.