Tariceanu suparat foc ca primarii PSD nu mai semneaza documente de frica DNA – ”Noi am castigat alegerile, treceti la treaba!”

448

Prezent la Adunarea Generala a Asociatiei Municipiilor din Romania. Calin Popescu Tariceanu a atacat din nou DNA. El i-a acuzat pe procurori ca au incercat sa dea o „lovitura de stat de catifea”.

„La inceputul lui 2017 am avut o incercare de lovitura de stat de catifea pe care, din fericire, CCR a sanctionat-o clar prin doua decizii istorice”, a declarat Tariceanu.

El a avut si cateva sfaturi pentru primarii prezenti in sala.

„Multe proiecte din plan local sunt blocate din cauza institutiilor de forta. In plus, stiu ca anul acesta a fost o situatie mai dificila pentru bugetele locale, stabilirea lor si alocarile care trebuie facute din cauza amanarii adoptarii bugetului de stat. S-a intarziat saptamani bune adoptarea bugetului timp in care dumneavoastra nu ati putut la randul vostru sa va aprobati, in plan local, modul in care doriti sa alocati bugetul pentru diferitele capitole de cheltuieli. Obiectivul nostru comun este dezvoltarea Romaniei in ciuda franei puse de institutiile de forta. Romanii nu vor gasi scuze daca proiectele de dezvoltare locala nu sunt puse in practica, dupa cum nu vor gasi scuze nici guvernului daca ramane blocat in acest joc politic care este facut de anumite institutii si autoritati din Romania.

Stiu ca se vorbeste, in ultima perioada, despre o prigoana pornita impotriva primarilor, ca sunt situatii in care primarii nu semneaza documente de frica sa nu ajunga pe mana procurorilor. Vreau sa va rog ceva: daca se fac presiuni asupra dumneavoastra, iesiti si spuneti public aceste lucruri. Daca nu, atunci treceti la treaba! Nu avem niciun motiv pentru care nu punem in aplicare programul politic cu care am castigat alegerile”, a mai spus Tariceanu, citat de aktual24.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos