Tariceanu, umilit de romani pe 26 mai, se viseaza Churchill: Nu mereu cei care iau voturile le si merita. Sa nu te consideri invins doar pentru ca adversarii iti spun asta!

328

Calin Popescu Tariceanu a primit o lectie usturatoare pe 26 mai din partea romanilor, insa liderul ALDE incearca sa joacea cartea prezidentiabilului coalitiei penalilor. Calin Popescu Tariceanu aminteste ca astazi se implinesc 74 de ani de cand Winston Churchill a pierdut alegerile dupa ce isi condusese tara la victorie, dar a continuat lupta si la urmatorul scrutin a revenit la carma tarii. Tariceanu spune ca sunt doua lectii aici: nu mereu cei care iau voturile le si merita si sa nu te consideri invins doar pentru ca adversarii iti spun asta.

„Astazi se implinesc 74 de ani de la un eveniment politic care a zguduit mapamondul si se va preda vesnic in scolile de politologie. Winston Churchill, cel mai mare britanic care a trait vreodata, cum il considera ai lui, omul care si-a dus tara la victorie, ca premier, in Al Doilea Razboi Mondial, a pierdut stupefiant primele alegeri organizate dupa infrangerea lui Hitler, desi, personal, avea 83% incredere in sondaje. I-a ramas satisfactia ca cel putin pleca in opozitie dupa ce invinsese dusmanul nazist”, a scris Tariceanu pe pagina sa de Facebook.

Calin Popescu Tariceanu mentioneaza ca marele barbat de stat nu a dezarmat, a continuat lupta si, in 1951, a revenit la carma tarii, iar cel care il invinsese in alegeri a ramas in istorie mai mult gratie acelei suprinzatoare infrangeri a lui Churchill.

„De aici, prima lectie ar fi ca nu mereu cei care iau voturile le si merita. A doua, niciodata sa nu te consideri invins doar pentru ca adversarii iti spun asta!”, incheie Tariceanu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos