”Tariceanu va fi presedintele tarii, iar Dragnea premier, in fix 30 de zile”! Un fost consilier prezidential demasca planul PSD!

2927

PSD nu se împacă cu ideea să renunțe la Ordonanța 13 care-i scapă de dosare. Vor forța totul în Parlament și se pregătesc de suspendarea Președintelui pentru a fi siguri că se promulgă legea care respinge ordonanța 14.

Pe Facebook, fostul consilier prezidențial Sebastian Lazaroiu a scris: „Să nu-l plângeți pe Iordache. Se va întoarce președinte al Camerei Deputaților. Cum adică, și ce face Liviu? Liviu devine premier. Cum când? Când Iohannis va fi suspendat 30 de zile și Tăriceanu va fi președintele țării. Cum adică, și Grindeanu? N-am zis noi să plece?”

Planul ar fi următorul: Curtea Constituțională a refuzat astăzi să se pronunțe dacă Ordonanța 13 este constituțională sau nu pe motiv că a fost abrogată. Dacă ordonanța 14 va fi respinsă în Parlament, Ordonanța 13 intră în vigoare, bucurându-se de prezumția de constituționalitate. Ordonanța 13 nu mai poate fi atacată la CCR. Intră în vigoare și basta.

Ordonanța 14 va fi respinsă de Parlament deoarece conține deja un articol declarat neconstituțional de CCR, introdus cu măiestrie de fostul ministru al Justiției, Florin Iordache. Tăriceanu ne va explica cu tact că Parlamentul, ca instituție serioasă, nu poate adopta ceva declarat deja neconstituțional.

Legea de respingere a Ordonanței 14 va merge la Președintele Klaus Iohannis, care va avea 20 de zile la dispoziție să semneze decretul, ce va fi publicat în Monitorul Oficial. În secunda în care se publică în Monitorul Oficial legea de respingere, Ordonanța 13 intră în Vigoare.

Contestarea la Curtea Constituțională a legii care respinge Ordonanța 14 nu are niciun efect: Dacă legea de respingere a Ordonanței 14 este declarată neconstituțională atunci intră în vigoare Ordonanța 13. Nu există motive să contești la CCR.

Președintele dacă refuză să semneze decretul de adoptare a legii care respinge ordonanța 14 în termen de 20 de zile încalcă pe față Constituția, este un abuz și un motiv perfect pentru suspendare. Astfel Tăriceanu devine președinte, Dragnea premier și toți penalii scapă de dosare, scrie romani-buni.info.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos