TAROM-ul infascat de mainile lungi ale PSD! Operatorul aerian isi opreste motoarele si intra in picaj liber!

620

Ani de zile TAROM-ul s-a târât prin mocirlă. Ignorată, căpușată și batjocorită compania a reușit cumva să funcționeze și să supraviețuiească. Doar că în ultima vreme situația s-a deteriorat grav. Cu patru directori schimbați în 10 luni, TAROM-ul nu prea dădea semne de revenire. Până acum.

Pe 2 februarie, operând cu discreție, Consiliul de Administratie al TAROM, absolul liber și neinfluențat de nimeni, a decis să ofere postul de director general al companiei unui personaj ilustru: Eugen Davidoiu. TAROM-ul și-a oprit motoarele în zbor și urmează picajul liber.

Dacă numele noului director general nu vă spune nimic, iată doar două repere din existența publică a acestui manager de mare succes.

  • Până în aprilie 2016 a fost director general al Electrica Serv –societate comercială cu capital integral de stat. Conform presei, Davidoiu a transformat această societate în propria moșie. În 2016 a fost demis din funcție din cauza unui „mărunt” conflict de interese. Soția și nepotul acestuia fiind numiți pe posturi cheie în companie și anume la (ați ghicit!) – Direcția de Achiziții.
  • Prin 2009, Davidoiu a fost era director la SNLO – Societatea Națională a Lignitului Oltenia – una dintre marile vaci tocmai bune de muls controlate de guvern. La vremea respectivă Davidoiu a fost cercetat penal de DNA din cauza unor contracte dubioase si păguboase încheiate de SNLO cu o serie de firme căpușă. Dosarul nu a fost finalizat nici în ziua de azi.

În aparență nu există nicio legătură între Eugen Davidoiu și operațiunile unei companii aeriene. Nici Electrica Serv nici SNLO nu au avut avioane comerciale în curte. Dar aceste companii au fost altceva, ceva mult mai bun. Companii prin care s-au sifonat masiv banii publici.

Iată similitudinile:

Davidoiu a fost demis de la Electrica Serv din cauza faptului că și-a promovat rudele în companie. La TAROM se estimează că 40% dintre angajați sunt rude între ei.

Davidoiu a fost cercetat penal pentru încheierea de contracte păguboase pentru o societate controlată de stat. În continuare, TAROMul este deținut de stat și funcționează după același încrengături ca și SNLO.

Așadar, conform logicii actualului guvern, Eugen Davidoiu este omul potrivit la locul potrivit. Cum ai putea numi o persoană integră și nepricepută în a sifona bani publici la manșa unei asemenea companii? Total aiurea să numești un manager cu experiență în aviație.

Se pare că la guvernarea actuală principalul criteriu de numire într-o funcție publică este existența, măcar, a unui dosar la DNA.

Dacă credeți că din TAROM nu se mai poate fura nimic, vă înșelați amarnic. Pe lângă contractele tradițional căpușate/căpușabile: achiziții curente, treburi juridice (serviciu juridic a fost proaspăt externalizat), resurse umane și alte câteva clasice, TAROM-ul este unul dintre beneficiarii directi ai unei o idei a PSD-ului, pe cât de năstrușnice pe atât de bănoase fraudulos : Fondul Suveran de Investiții.

Răzvan Cuc, ministrul transporturilor a declarat că din din acest fond a cărui valoare totală va fi de 10 miliarde de euro vor fi achiziționate 30 de aeronave noi pentru companie. Caiete de sarcini, studii de fezabilitate, contracte de școlarizare, contracte de mentenanță. Belșug!

Practic, după ce guvernul PSD a aruncat pâine pe jos oamenilor prin diverse tăieri de taxe, sperând că se vor îmbulzi să adune firimiturile, s-au pus tovărășește pe treabă în a felia cele mai importante organe ale țării. TAROM-ul tocmai a intrat la abator.

Noapte bună, TAROM!

Text: Cristi Pitulice

Sursa: republica.ro

Sursa foto

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos