Taximetristul israelienilor agresati de jandarmi, plangere penala la Parchetul Militar: „Au inceput sa ne bata fara motiv! Nu inteleg de ce tot dadeau, daca eu eram pe burta si incatusat”

Valeriu Ionut Radulescu, taximetristul turistilor israelieni care sustin ca au fost agresati de jandarmi la protestul de vineri al Diasporei, s-a prezentat joi la Parchetul Militar Bucuresti pentru a depune o plangere penala.

El a relatat ca jandarmii au oprit masina in care se aflau patru turisti israelieni si au inceput sa-i loveasca fara niciun motiv cu pumnii si bastoanele.

„Sunt taximetristul batut cu turistii israelieni in masina. Am plecat de la un hotel din Bucuresti, ma duceam spre un club si ne-au oprit jandarmii si au inceput sa ne bata. La intersectia Ion Mihalache cu Banu Manta. Fara niciun motiv. Nu am apucat sa reactionam, absolut deloc. Nu aveau nicio legatura (turistii, n.r.) cu manifestatia. Nu ne-au dat nicio explicatie. Ne-au oprit si ne-au dat bataie. Turistii au fost foarte mult batuti in masina, nu in afara masinii. Cu pumnii, cu bastoanele. Ei strigau: Sunt turist!’; eu: ‘Sunt taximetrist!’. Nu am facut nimic si tot ne bateau. Era sa ma loveasca in fata la volan si am pus mana si cred ca mi-au rupt mana”, le-a spus taximetristul jurnalistilor.

Barbatul de 30 de ani a precizat ca el si cetatenii israelieni au fost lasati sa plece, dupa ce jandarmii si-au dat seama ca au gresit.

„Ne-au tras afara din masina, ne-au incatusat, ne-au batut si incatusati si, dupa ce si-au dat seama ca au gresit, ne-au lasat in pace si, dupa 2-3-5 minute, am plecat. M-au controlat in masina, nu au gasit absolut nimic, mi-au cerut buletinul, au facut poza la buletin, turistii erau… unul a fost batut cu mine, doi dintre barbati au fugit si in dreapta mea a fost o femeie (…) Am oprit masina in fata lor pentru ca nu mai aveam pe unde sa trec si, la un moment dat, 30-50 fugeau spre mine (…) Ne-au descatusat si ne-au dat drumul. Eu am plecat cu taxiul la un hotel si acolo am solicitat Politia si Salvarea, de unde am fost transportat la Spitalul Municipal. Am fractura la antebrat. 42 de zile trebuie sa stau cu mana in ghips, timp in care nu pot sa fac nimic”, a adaugat el, citat de Agerpres.

Procurorii militari au deschis un dosar penal, in care s-a inceput urmarirea penala in rem pentru savarsirea infractiunilor de purtare abuziva, abuz in serviciu si neglijenta in serviciu, in legatura cu modul de interventie al jandarmilor in timpul protestului de vineri din Piata Victoriei.

Pana in prezent, au fost depuse peste 200 de plangeri penale de catre persoanele ranite la protest.

Ambasada Statului Israel a anuntat luni ca patru turisti israelieni au fost batuti de fortele de ordine vineri seara.

„Avand in vedere dovezile pe care le avem in acest moment, se pare ca turisti israelieni nevinovati s-au aflat foarte aproape de locul unde s-au petrecut incidentele violente de vineri seara, in timp ce mergeau, cu un taxi, de la hotel catre un restaurant din Bucuresti”, a precizat, intr-un comunicat transmis AGERPRES, Ambasada Israelului.

Totodata, Ambasada Israelului a aratat ca turistii israelieni au fost batuti de fortele de ordine, in ciuda faptului ca au aratat pasapoartele straine si au explicat ca nu au de-a face cu evenimentele in curs.

„Au fost opriti, trasi afara din masina si, in ciuda faptului ca au aratat pasapoartele straine si au explicat ca nu au nimic de-a face cu evenimentele in curs, au fost batuti de catre fortele de ordine. Consideram acest incident ca fiind inacceptabil si extrem de serios. Turistii israelieni care au avut de suferit de pe urma interventiei brutale vor depune plangere penala impotriva agresorilor”, a mai transmis Ambasada Statului Israel.

El are fractura de antebrat si trebuie sa stea cu mana stanga in gips 42 de zile. In plus, a spus ca va cere daune Jandarmeriei.

„In acest timp nu pot face absolut nimic, sunt stangaci (…) Nu inteleg de ce tot dadeau, daca eu eram pe burta si incatusat”, a mai spus barbatul.

Taximetristul israelienilor agresati de jandarmi, plangere penala la Parchetul Militar: „Au inceput sa ne bata fara motiv! Nu inteleg de ce tot dadeau, daca eu eram pe burta si incatusat” was last modified: august 16th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre