Tel Drum de Ungaria. Viktor Orban are o avere de aproape 1 miliard de euro pe numele unui prieten din copilărie, un instalator care a devenit cel mai bogat om din Ungaria!

446

Un fost instalator a devenit cel mai bogat om din Ungaria! Potrivit calculelor facute de portalul G7, primarul comunei Felcsút (localitate de nastere a prim-ministrului maghiar), Mészáros Lőrinc, a devenit cel mai bogat om din Ungaria, dupa ce prietenul din copilarie al lui Viktor Orban a recunoscut ca si fondul privat de capital Konzum PE este in proprietatea exclusiva a lui si a sotiei.

Portalul estimeaza ca valoarea averii lui Mészáros se ridica la 280-300 de miliarde de forinti (866.309.830 – 928.189.103 euro). Aceasta statistica, insa, nu contine acele proprietati estimate la zeci de miliarde de forinti a magnatului care nu au fost listate pe bursa.

Mészáros Lőrinc este proprietar sau coproprietar a firmelor in domeniul agricol, hotelier, media, de constructii industriale, detine doua echipe de fotbal (una in Slovenia).

Primarul din Felcsút era, acum 10 ani, a fost un simplu instalator de conducte de gaze. Cariera de om de afaceri a coincis cu preluarea puterii de catre partidul Fidesz, condus de Viktor Orban. In presa maghiara, au aparut supozitii ca adevaratul proprietar al averii lui Mészáros ar fi chiar premierul Viktor Orban.

Pana acum cel mai bogat cetatean maghiar a fost Csányi Sándor cu o avere estimata de portalul Napi.hu la 260 miliarde de forinti, iar de Forbes la 294 miliarde de forinti.

Sursa: stiripesurse

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos