Tel Drum intră într-o nouă eră! Societatea și-a scos acționarii la vedere. Fiecare dintre ei vine din anturajul lui Liviu Dragnea!

239

Jurnalistul Victor Ilie de la Rise Project anunta ca Tel Drum si-a facut public actionariatul. Majoritatea actiunilor este detinuta, in acte, de catre Petre Pitis.

„Tel Drum intra de saptamina asta intr-o noua era. Acum, dupa mai bine de un deceniu, societatea si-a scos actionarii la vedere. Asfaltatorul nu mai e inregistrat la Registrul Comertului ca o societate cu actiuni la purtator.

Oficial, noii patroni sint cei cinci de mai jos si isi impart compania astfel:

1. Petre Pitis – 54,006%
2. Lucian Dobrescu – 43,999%
3. Mirela Costache – 0,665%
4. Marilena Panaitov – 0,665%
5. Neda Florea – 0,665%

Fiecare dintre ei vine din anturajul lui Liviu Dragnea si au fost fidelizati in timp, ani de zile. Toti incaseaza bani constant pe mai multe parti fie de la corporatia teleormaneana, fie de la alte firme afiliate gruparii. De exemplu, daca adunam doar salariile pe care cei cinci actionari le-au luat in 2015 doar de la Tel Drum, ajungem la un total de 871.848 lei. Pe firme, separat, vorbim de mai multe milioane”, scrie Victor Ilie poe Facebook.

Petre Pitis este urmarit penal de DNA pentru frauda cu fonduri europene, cu prejudiciu de peste un milion de euro. Directia Nationala Anticoruptie a anuntat in urma cu o saptamana, intr-un comunicat, ca a dispus schimbarea incadrarii juridice (in sensul retinerii formei agravante a infractiunilor initiale) si punerea in miscare a actiunii penale fata de SC Tel Drum SA, Petre Pitis si Mircea Visan.

Ministerul Fondurilor Europene s-a constituit parte civila in dosar cu suma de 4.849.375 lei, iar procurorii precizeaza ca, „in vederea recuperarii sumei de bani obtinute in mod injust, procurorii au instituit masuri asiguratorii asupra bunurilor mobile si imobile apartinand inculpatilor, persoane fizice si juridice”.

Sursa: aktual24.ro