Tel Drum s-a înfruptat și din banii craiovenilor, în perioada în care Olguța a ocupat funcția de primar! Firma Tel Drum datorează în prezent 2 milioane de euro Primăriei Craiova!

579
Firma Tel Drum, despre care procurorii DNA spun că a fost folosită în afacerile grupului infracțional organizat de președintele PSD, Liviu Dragnea, datorează Primăriei Craiova, implicit craiovenilor, circa 2 milioane de euro.
Banii pe care Tel Drum îi datorează Craiovei reprezintă penalități de întârziere calculate de primărie în controversatul contract de asfaltare a străzilor Râului, Caracal și Bariera Vâlcii.

Primăria Craiova trebuie să recupereze circa 9 milioane de lei (aproximativ 2 milioane de euro) de la firma Tel Drum, controlată de liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru nefinalizarea la timp a proiectului de asfaltare a străzii Râului, ce face parte dintr-un lot de trei străzi, care mai cuprinde Caracal și Bariera Vâlcii. Inițial, primăria nu a suflat o vorbă despre această datorie, apoi, la presiunile jurnalistilor, a recunoscut că are de recuperat bani.

Nu este clar dacă cele două milioane de euro conțin doar penalități de întârziere sau și sumele din fonduri europene pierdute de primărie pentru nefinalizarea proiectului la termenul-limită de 31 decembrie 2015, pe care a fost obligată să le achite din bugetul Craiovei pentru a nu returna UE întreaga sumă a proiectului de milioane de euro.

Contractul de asfaltare a celor trei străzi a beneficiat de o finanțare de 98% din partea Uniunii Europene, primăria contribuind cu doar 2% din suma totală a proiectului. Atât demararea licitației, cât și semnarea contractului s-a făcut în mandatul fostului primar Olguța Vasilescu. Licitația a fost lansată în 2013, iar suma estimată a fost de 62,4 milioane de lei fără TVA (peste 17 milioane de euro).

Bătălia între firmele participante a fost dură. După luni de analiză, primăria a declarat câștigătoare asocierea de firme formată din Tel Drum – lider de asociere.

Sursa: evz.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos