TENSIUNI ÎN PNL: Renate Weber critică decizia Senatului cu privire la Diaconu

218

Renate Weber a susţinut că nu este de acord cu decizia Senatului privind continuarea mandatului de senator al lui Mircea Diaconu, fiind întrebată în acest sens. ,,Din punctul meu de vedere, este o decizie profund nefericită a Senatului şi chiar de neînţeles, pentru că statul de drept asta înseamnă, îţi place sau nu-ţi place o lege, ea trebuie respectată, îţi place sau nu-ţi place o decizie a unei instanţe, ea trebuie respectată! Faptul că acea decizie ţi se pare nedreaptă, asta pot să înţeleg, dar asta nu înseamnă că nu ai obligaţia să o respecţi”, a punctat europarlamentarul PNL.

De asemenea ea a mai spus că a ,,surprins-o” inclusiv atitudinea lui Diaconu, care în opinia ei ar fi trebuit ,,să facă un pas înapoi” şi să se retragă. ,,M-a surprins chiar atitudinea domnului Diaconu, un om pentru care am foarte mult respect, cu atât mai mult cu cât a şi declarat că nu va mai candida! Nu înţeleg de ce nu a făcut dumnealui un pas înapoi şi nu s-a retras. Dar, mă rog, dincolo de chestiunea personală a domnului Diaconu, rămâne într-adevăr votul Senatului”, a punctat liberala.

,,În opinia mea, repet, este un vot nefericit! Dacă nu-ţi place o anumită legislaţie sau o anumită situaţie, nu acesta este răspunsul”, a întărit Renate Weber. 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos