O jurnalista BBC s-a aratat socata de explicatiile ministrului de Externe, Teodor Melescanu, privind necesitatea adoptarii amnistiei si gratierii pentru politicieni corupti. ”Haideti, domnule. Discutam aici despre practici politice corupte si daca guvernul va da o amnistie pentru acei politicieni care sunt gasiti vinovati. Asta e absurd!”, a izbucnit Emily Maitlis.

Melescanu a sustinut ca amnistia si gratierea sunt necesare pentru ca penitenciarele sunt supraaglomerate.

BBC: Liderul dvs a fost gasit vinovat de coruptie, din acest motiv nu i s-a permis o functie (premier). Si acum tara dvs incearca sa dea amnistie pentru a le permite politicienilor corupti sa fie liberi. Ce fel de semnal este acesta?

Melescanu: Vreau sa spun foarte apasat ca una dintre cele mai dificile probleme pentru Romania este chestiunea penitenciarelor. Exista o procedura de infringement legate de suprapopularea penitenciarelor si luam in calcul posibilitatea de a incerca sa gasim soltii care sa ofere conditii mai bune pentru cei care sunt in inchisori. Din acest punct de vedere ne gandim la posibilitatea de a utiliza dispozitive electronice care sa le permita condamnatilor…

BBC: Haideti, domnule. Discutam aici despre practici politice corupte si daca guvernul va da o amnistie pentru acei politicieni care sunt gasiti vinovati. Asta e absurd!

Melescanu: Poate vi se pare absurd, dar va pot asigura ca din cand in cand, in toate tarile, daca lucrurile nu merg bine din punct de vedere al Codului Penal, exista posibilitatea sa luam in calcul solutii alternative.

Explicatiile oferite de Teodor Melescanu sunt mincinoase. Dupa promovarea recursului compensatoriu, problema supraaglomerarii penitenciarelor nu mai exista, mii de detinuti fiind eliberati in ultimul an din inchisori, aminteste g4media.ro.