Tic Tac… Americanii expulzeaza inca 27 de diplomati ai Rusiei. Ambasadorul se plange: „Ne confruntam cu o serioasa criza de personal”

893

Ambasadorul Rusiei in SUA, Anatoli Antonov, a anuntat ca inca 27 de diplomati rusi au fost expulzati din SUA si vor parasi aceasta tara pe 30 ianuarie, relateaza duminica Reuters, citata de Agerpres.

”Diplomatii nostri sunt expulzati (…) Un grup numeros din randul colegilor mei, 27 de persoane impreuna cu familiile lor vor pleca pe 30 ianuarie (…) Ne confruntam cu o serioasa criza de personal”, a declarat ambasadorul rus intr-un interviu difuzat pe canalul Soloviev pe Youtube.

Rusia a anuntat anterior ca peste 100 de diplomati ai sai au fost obligati sa paraseasca SUA incepand din 2016, anul de cand s-au inregistrat tot mai multe tensiuni in relatiile dintre Washington si Moscova.

Potrivit MAE rus, la sfarsitul lunii octombrie se aflau la post in SUA circa 200 de diplomati rusi, inclusiv personalul din cadrul misiunii permanente la ONU.

Administratia presedintelui american Joe Biden a anuntat tot in octombrie ca la acel moment personalul diplomatic american in Rusia s-a restrans pana la circa 120 de membri, de la aproximativ 1.200 la inceputul anului 2017, dupa o serie de expulzari si restrictii, astfel ca a devenit dificil pentru ambasada SUA la Moscova sa se mai ocupe de altceva decat de problemele strict curente.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos