Timmermans avertizeaza Romania: Nu vom ezita sa actionam!

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat miercuri, in plenul Parlamentului European, ca executivul comunitar urmareste ultimele evolutii din Romania cu ingrijorare. Dezbaterea de la Strasbourg a inceput cu luarile de pozitie ale unor europarlamentari care au vorbit despre nevoia autoritatilor de la Bucuresti de a gasit solutii la observatiile facute de oficialii europeni.

Frans Timmermans a prezintat situatia referitoare la legile justitiei si modificarea codurile penale. ”Multi romani se tem ca aceste modificari vor duce la regrese privind lupta anticoruptie„, a spus el.

El a trecut in revista procesul de modificare a legilor justitiei, punctele de vedere exprimate de Comisia de la Venetia. ”Parlamentul roman nu a aratat pana acum disponibilitatea de a tine cont de observatiile facute”, a spus el.

”Aceste legi sunt esentiale pentru capacitatea procurorilor de a-si desfasura anchetele”, a aratat Frans Timmerman. in ceea ce priveste demiterea Laurei Codruta Kovesi, Timmermans a laudat din nou activitatea acesteia.

”Independenta justitiei si capacitatea de lupta impotriva coruptiei sunt piatra de temelie a unei Romanii puternice. in ultima perioada am vazut insa regrese. Ne-am exprimat adesea ingrijorarea”, a mai spus oficialul european.

Comisia Europeana a cerut guvernului sa tina cont de recomandari. ”Nu vom ezita sa actionam pentru apararea valorilor cuprinse in tratatul UE. inca este speranta, nu este inca prea tarziu ca legile sa fie indreptate, in conditiile in care ele nu au fost inca promulgate”, a conchis prim-vicepresedintele Comisiei Europene, scrie Protv.

Timmermans avertizeaza Romania: Nu vom ezita sa actionam! was last modified: octombrie 3rd, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre