Timmermans le atrage atenția lui Dragnea, Tăriceanu și Tudorel: ”Verificarea activității magistraților trebuie făcută de magistrați, nu de politicieni sau de oameni din guvern!”

440

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a comentat, joi, dupa intalnirile cu Tariceanu, Dragnea si Tudorel Toader cererea de revocare din functie a Laurei Codruta Kovesi.

„Dupa cum am spus presedintilor celor doua Camere, premierului, convingerea mea e ca activitatea de a verifica magistratii trebuie facuta de magistrati. Toti oamenii gresesc uneori, la fel se intampla si in justitie. Daca sunt oameni care fac greseli, trebuie verificati, dar nu de politicieni sau de oameni din Guvern, ci de sistemul judiciar, tine de separarea puterilor in stat. Ca principiu, sistemul judiciar trebuie verificat de sistemul judiciar”, a declarat Timmermans, joi, intr-o conferinta de presa.

Intrebat daca a citit raportul lui Tudorel Toader, Timmermans a tinut sa sublinieze ca „nu e treaba politicienilor” sa se amestece in problemele din Justitie.

„Voi foarte precaut in raspuns, pentru ca vreau sa se inteleaga, sa nu existe neintelegeri. Am fost informat cu privire la raport, l-am vazut dar nu sunt un judecator, nu e treaba mea sa spun daca sunt afirmatii corecte sau gresite, dar daca sunt acuzatii la adresa unui magistrat atunci trebuie ca cineva din sistemul judiciar sa se ocupe de afirmatii, nu e treaba unui politician, tine de separarea puterilor in stat, si asa se intampla in toata lumea. Speram ca sfaturile noastre vor duce la imbunatatiri ale legilor. In ce priveste MCV, ambitia noastra e sa putem spune in 2019 ca putem sa oprim MCV, dar aceasta ambitie nu se poate aplica daca se finalizeaza ultimele recomandari restante din partea Comisiei. 2019 nu e un termen limita, e o ambitie a Comisiei”, a mai spus oficialul Comisiei Europene.

Sursa: aktual24.ro