Tipic pentru Viorica Dancila: Elicopterul premierului s-a ratacit in judetul Neamt si a aterizat aiurea, in curtea unei scoli!

429

Premierul Viorica Dancila a efectuat vineri, impreuna cu alti trei ministri, o vizita de lucru in mai multe localitati din judetele Neamt si Bacau. Insa, cel putin in Neamt, vizita a fost tinuta secret, primarii din Roznov si Borca fiind informati oficial de vizita abia cu doua ore inainte ca premierul sa ajunga, scrie TvmNeamt. Postul local relateaza de asemenea cum elicopterul care ii transporta pe membrii Guvernului s-a ratacit prin judet, aterizand din greseala la zeci de kilometri distanta.

TvmNeamt relateaza ca, din judetul Bacau, Viorica Dancila urma sa ajunga la ora 11.00 in judetul Neamt, la Slobozia-Roznov, la canalul de aductiune al raului Cracau. Numai ca, in loc sa se duca la Roznov, elicopterul a ajuns mult mai inspre nordul judetului, in comuna Cracaoani, la cateva zeci de kilometri de locul care era trecut in programul oficial al premierului. TvmNeamt estimeaza ca „probabil totul a plecat de la confundarea raului Cracau cu comuna Cracaoani, denumirile fiind asemanatoare, gafa nepermisa la un nivel atat de inalt”.

Primarul comunei Cracaoani, Petre Zamfir, a confirmat informatia pentru TvmNeamt.

Potrivit sursei citate, primarul din Cracaoani a spus ca, in jurul orei 12.00, a fost informat ca elicopterul cu Viorica Dancila la bord a aterizat in curtea unei scoli din satul Magazia, comuna Cracaoani, dar pana sa ajunga la fata locului, oaspetii surpriza plecasera deja.

Potrivit martorilor, cei aflati in elicopter (premierul Viorica Dancila, ministrul de interne Carmen Dan, ministrul transporturilor Lucian sova si ministrul apelor si padurilor Ioan Denes) au coborat, s-au aratat foarte mirati ca nu-i asteapta nimeni, apoi, dupa cateva verificari, si-au dat seama ca au ajuns in alta parte. Elicopterul a decolat si si-a reluat zborul inapoi spre Roznov, unde a ajuns la ora 12:30, cu o intarziere de o ora si jumatate.

Potrivit unor surse consultate de TvmNeamt, gafa cu incurcarea localitatilor ar fi plecat de la nivelui Ministerului de Interne. De altfel, elicopterul apartine MAI.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos