Tiriac, despre mitingul diasporei: Ii asteptam in tara maine dimineata, daca nu maine, poimaine! Covrigii s-au terminat din coada, caini sunt peste tot!

118

Vineri este asteptat unul dintre cele mai mari proteste din Romania. Mitingul la care vor participa romanii din diaspora a fost comentat si de Ion tiriac, care ii asteapta sa se intoarca definitiv in tara.

„Ii asteptam in tara maine dimineata, daca nu maine, poimaine. Este intrebarea ce mi s-a pus acum 3-4 ani `cati refugiati sa luam in tara?` si am spus 3-4 milioane. si toata lumea a fost socata, cum 3-4 milioane?

4 milioane cei care sunt afara, pe romanii aia ii vreau inapoi. Pe aia ii consider refugiati, iar daca tara va merge mai bine e foarte posibil sa se intoarca, mai repede. Covrigii s-au terminat din coada, caini sunt peste tot.”, a spus tiriac.

Peste 120.000 de persoane au tranzitat Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nadlac II in weekend, majoritatea fiind inregistrate la intrarea in tara, unde coloanele de masini de pe autostrada pan-europeana au ajuns la zece kilometri, anunta Digi24.

Cele mai multe dintre persoanele care au venit in Romania sunt muncitori romani stabiliti in tari europene, care afirma ca s-au intors acasa fie pentru a petrece vacanta, fie pentru protestul anuntat de romanii din diaspora in 10 august, in Piata Victoriei.

Cifrele sunt duble fata de un weekend din luna iunie, iar dintre cei care au venit in tara, cei mai multi sunt muncitori romani care lucreaza in tari europene. Ei le-au declarat jurnalistilor ca au venit atat pentru a-si petrece concediul alaturi de familii, cat si pentru a participa la protestul diasporei, din 10 august.