Titus Corlatean: Vrem dezvoltarea si diversificarea relatiilor cu Uruguay!

717

corlateanMinistrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat dupa intrevederea cu omologul din Uruguay, Luis Leonardo Almagro Lemes, ca Romania doreste dezvoltarea si diversificarea relatiilor cu aceasta tara.

„In cadrul convorbirilor de astazi am trecut in revista colaborarea noastra in diferite domenii si am convenit, pe de o parte, continuarea mecanismelor deja functionale, iar, pe de alta parte, necesitatea dezvoltarii si diversificarii acestora”, a afirmat Corlatean, intr-o conferinta de presa la MAE.

De asemenea, el a anuntat intentia organizarii la Bucuresti, in octombrie-noiembrie acest an, a unui forum de afaceri.

„Am evocat domeniile de interes de ambele parti in care dorim sa promovam investitiile reciproce, in care dorim sa promovam schimburile economice. Vorbim de infrastructura, navigabilitate, de domenii legate de inalta tehnologie, IT, de agricultura”, a spus Corlatean.

Si oficialul din Uruguay a aratat ca datorita culturii latine cele doua tari sunt foarte asemanatoare si exista domenii in care poate exista colaborare economica, mentionand ca exemple relatiile intre porturile Montevideo si Constanta, precum si energia eoliana.

„Cele doua tari au produse interesante, care ar putea duce la cresterea relatiilor comerciale. (…) Toate schimburile la nivel energetic pot deschide noi cai de colaborare”, a spus el.

Cu aceasta ocazie, s-a semnat si un program de colaborare in domeniile educatiei si culturii pentru perioada 2013-2018, iar Corlatean a aratat ca este in curs de ratificare de catre Parlamentul Romaniei si conventia privind eliminarea dublei impozitari.

Ministrul roman a primit si o invitatie de a face o vizita in Uruguay.

Ministrul uruguayan se afla in Romania in cadrul unui turneu european care mai cuprinde Germania, Marea Britanie, Elvetia si Spania. El are programata marti si o intrevedere cu ministrul Agriculturii si Dezvoltarii rurale, Daniel Constantin, si o reuniune cu oameni de afaceri romani, organizata de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti.

Schimburile comerciale dintre cele doua tari s-au ridicat la 6,8 milioane de dolari in 2011, exporturile romanesti fiind de 2,48 milioane.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos