Toader are inca o victima pe constiinta: un detinut eliberat prin marinimia ministrului justitiei a violat si ucis cu cruzime o octogenara!

416

Autorul oribilei fapte este un tânăr în vârstă de 24 de ani, proaspăt eliberat din puşcărie, care a fost arestat preventiv. Victima avea 82 de ani şi era în agonie când a fost descoperită de soţia preotului. Medicii nu au reuşit să-i salveze viaţa, leziunile suferite fiind extrem de grave.

Viol şi crimă înfiorătoare în comuna gălăţeană Iveşti, chiar în ziua de Paşte. O bătrână în vârstă de 82 de ani, din localitate, a fost găsită, duminică, 8 aprilie, în jurul orei 17,30, aproape fără suflare, într-o baltă de sânge, în toaleta din curtea bisericii.

Oribila descoperire a fost făcută chiar de către soţia preotului paroh, care a intrat în toaletă după ce i s-a părut că aude nişte zgomote suspecte, iar la vederea corpului mutilat al femeii a alertat imediat autorităţile, la 112.

Bătrâna a fost resuscitată şi transportată la Spitalul Judeţean din Galaţi, în comă, semne vitale foarte slabe şi activitatea cerebrală aproape nulă. Luni seară, în ciuda eforturilor medicilor, bătrâna a murit însă din cauza leziunilor foarte grave, care i-au afectat grav majoritatea organelor interne. Medicii legişti au stabilit că, pe lângă rănile provocate de loviturile extrem de dure, victima fusese şi violată.

„Era pur şi simplu strivită. Părea călcată de tren, nu victima unei agresiuni din partea unui om”, ne-a spus unul dintre medicii care au examinat trupul bătrânei.

„Pacienta  a ajuns într-o stare foarte gravă la Spitalul de Urgenţă Galaţi, fiind victima unei agresiuni. Suferise un politraumatism prin agresiune cu un stop cardio-respirator resuscitat anterior. Din păcate, din pricina multiplelor leziuni, a traumelor severe, pacienta a decedat în cursul serii de ieri“, a precizat dr. Ionuţ Băneşanu, medic UPU Spitalul de Urgenţă Galaţi.

Poliţiştii şi procurorii l-au reţinut pe autorul atacului chiar în cursul zilei de 8 aprilie, iar în prima fază acesta a negat vehement faptele. Pus în faţa probelor, acesta nu a mai putut însă nega faptul că a violat-o şi a lovit-o pe femeie. Agresorul, pe nume Nicolae Irinoiu Negoiţă, este consătean cu victima, are 24 de ani şi este recidivist, fiind condamnat de mai multe ori pentru furturi şi vătămări corporale. Abia fusese eliberat condiţionat din închisoare. Iniţial a fost arestat pentru tentativă de omor calificat şi viol. Astăzi, procurorii au schimbat încadrarea juridică în omor calificat.

„Am solicitat instanţei emiterea unui mandat de arestare preventivă împotriva unui inculpat în vârstă de 24 de ani din localitatea Iveşti, care la momentul prezentării în instanţă era cercetat pentru comiterea unei infracţiuni de tentativă la omor calificat şi o infracţiune de viol. Infracţiunile se reţin a fi fost comise pe 8 aprilie, în jurul orelor 11.30, când inculpatul a urmărit-o pe persoana vătămată până în toaleta bisericii din localitatea Iveşti, unde în scopul de a întreţine raporturi sexuale cu aceasta i-a aplicat multiple lovituri de pumn în zone vitale cât şi în diferite zone ale corpului, după care, profitând de starea în care adusese persoana vătămată, a violat-o”, a declarat procuroarea Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

„Persoana vătămată a fost găsită de soţia preotului din localitate în jurul orelor 17.30, când a fost anunţat serviciul de ambulanţă, iar în cursul zilei de 10 aprilie, după ce s-a formulat şi admis propunerea de arestare preventivă, partea vătămată a decedat”, a adăugat magistratul.

„Actul medico-legal arată că inculpatul a manifestat o ferocitate deosebită în aplicarea loviturilor asupra persoanei vătămate. Sunt lovituri de pumn aplicate în zona feţei, în zona frontală, în zona pieptului, are fracturi costale”, a mai dezvăluit procuroarea Istrate.

Sursa: Stirea Zilei

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos