Toader, explozie de nervi si de penibil dupa refuzul lui Iohannis de a o revoca pe Kovesi: ”Vom sesiza la CCR refuzul presedintelui!”

228

Tudorel Toader confirma, pe pagina sa de Facebook, ca Guvernul va ataca la CCR refuzul lui Iohannis de a o demite pe Kovesi. Dupa anuntul presedintelui, Dragnea si Tariceanu au avut o intalnire de urgenta la Palatul Parlamentului.

„Pentru cine crede ca stie, sau ar trebui sa stie, cartea constitutionalismului: ‘Vom sesiza CCR’ nu este echivalent cu ‘voi sesiza CCR’!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook, dupa ce a fost ironizat in presa ca el nu are dreptul sa sesizeze CCR, ci Guvernul.

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a anuntat luni, dupa ce presedintele a respins cererea de revocare a sefei DNA, ca va fi sesizata Curtea Constitutionala cu privire la refuzul Presedintelui, apreciind ca seful statului „nu are abilitarea legala si nici competentele functionale de evaluare a activitatii profesionale si manageriale desfasurate de procurorul sef al DNA”.

„Vom sesiza Curtea Constitutionala cu privire la refuzul Presedintelui de revocare din functie a procurorului sef al DNA!” anunta ministrul Justitiei la finalul unei postari pe Facebook, dupa ce prezinta motivele unei asemenea decizii.

Anterior anuntului presedintelui Klaus Iohannis, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ca, in cazul unui refuz al presedintelui Klaus Iohannis de a o revoca pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, atat premierul, cat si PSD il vor sustine pe ministrul Justitiei, Tudorel Toader, intr-un eventual demers legat de decizia presedintelui. El a sustinut insa ca „sub nicio forma” nu este luata in calcul ideea de suspendare din functie a sefului statului.

Liderii coalitiei de guvernare, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, s-au intalnit imediat dupa ce presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca nu o revoca din functia de procuror sef al DNA pe Laura Codruta Kovesi.

Sursa: aktual24.ro