Toader, mana-n mana cu penalii! Avocatul borfasilor umileste din nou justitia, intalnindu-se astazi la Belgrad cu fugarul Ghita!

421

Fostul deputat Sebastian Ghita a declarat duminica seara, intr-o interventie telefonica la Romania TV, ca ii va da luni ministrului Justitiei, Tudorel Toader, care se va afla la Belgrad, un memoriu prin care va cere suspendarea cererii de extradare, invocand probele false din dosarul sau.

„Abia astept sa ajunga aici (Tudorel Toader – n.r.). Cand intra pe treptele Justitiei, ii dau raportul in mana, ca ma gandesc ca nu a trait in Romania. Sa le explice sarbilor ca el, Tudorel Toader, a venit cu probe false sa extradati un cetatean. (…) Stiti ceva si cu Tudorel Toader? Ori in caruta, ori in teleguta, ca asa duplicitar, nu mai merge”, a continuat Ghita.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat saptamana trecuta ca partea romana si-a indeplinit obligatiile si a transmis toate informatiile solicitate in dosarul de extradare a lui Sebastian Ghita din Serbia. Toader a precizat ca luni va avea o intalnire cu ministrul Justitiei din Serbia in care se va discuta si acest subiect.

”Partea romana si-a indeplinit obligatiile de transfer a tuturor documentelor necesare si a celor suplimentare solicitate. Nici ministrul Justitiei din Romania, nici instantele de judecata din Romania nu pot interveni, nu pot genera masuri de accelerare a solutionarii cauzei de catre instanta competenta din Serbia”, a declarat Tudorel Toader.

El a precizat ca luni, 26 martie, va avea o intrevedere cu ministrul Justitiei din Serbia.

”Evident vom discuta instrumentele juridice de cooperare dintre cele doua state, dar inevitabil va fi si subiectul acesta. In aceeasi zi, la orele 11.30 cred, voi avea o intrevedere oficiala si cu presedintele Curtii Constitutionale din Serbia. Noi sigur nu putem lua nicio masura, nu putem face niciun demers de natura sa se suprapuna, sa afecteze activitatea judecatorului independent din Serbia. Ce putem sa facem noi si ce zic eu ca am facut MJ si instantele nationale, cu promptitudine am raspuns la toate solicitarile pe care le-au facut”, a adaugat ministrul Justitiei.

Sursa: aktual24.ro