Toni Grebla: Seful statului recidiveaza si introduce „un element de discordie”

611

1toni greblaSenatorul PSD, Toni Grebla, a declarat ca seful statului recidiveaza si introduce „un element de discordie”.

Presedintele Traian Basescu a declarat joi ca punctul de pornire la revizuirea Constitutiei trebuie sa fie referendumul din 2009, cand majoritatea populatiei a optat pentru Parlament unicameral si maximum trei sute de parlamentari.

Toni Grebla il acuza insa pe seful statului ca introduce un element de discordie.

„Presedintele Traian Basescu recidiveaza. A mai avut o tentativa de modificare a Constitutiei acum vreo patru ani, trei ani si jumatate, cand a impus niste conditii: Parlament unicameral si inca vreo doua conditii, care au fost de neacceptat pentru toate partidele politice. Vine acum si din nou introduce un element de discordie. In momentul in care inclusiv in interiorul PDL-ului, singurul partid care il mai sustine in functia de presedinte, dar inclusiv in PDL exista o majoritate, care considera ca Romania trebuie sa aiba in continuare un Parlament bicameral si toata clasa politica este de acord ca acest Parlament bicameral trebuie sa nu aiba mai mult de 300-320 de parlamentari, doua sute si, plus in jur de o suta la Senat, vine presedintele Traian Basescu la inceputul dezbaterilor, pentru a politiza si a baga acest element, care va crea o imensa dificultate, inclusiv pentru reprezentantii PDL-ului in Comisia pentru elaborarea proiectului de Constitutie”.

Senatorul PSD ar dori ca noua Constitutie sa intre in vigoare pana la sfarsitul acestui an, luna noiembrie fiind o luna in care un referendum ar putea fi organizat.

„Depinde insa de mai multi factori, astfel incat nu este un calendar care sa spuna: daca nu e adoptata pana in luna noiembrie, nu mai poate fi adoptata in luna februarie anul viitor. Deci nu exista un termen de decadere: n-ati adoptat-o pana in noiembrie, nu mai poate fi adoptata. Eu nu sunt adeptul acestei solutii (referendum anul viitor-n.r.), insa daca vor interveni complicatii, daca vom trece in Constitutie problema regionalizarii, populatia fiind insuficient informata pentru problema regionalizarii”, a spus Grebla.

Sursa: rtv.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos