Top cele mai distruse tari! Vezi imagini din IAD! GALERIE FOTO

548

In ultima jumatate a deceniului, Fondul pentru Pace a intocmit un top al celor mai dezastruoase tari din lume, potrivit chilloutpoint.com.

Nu ne putem exprima in cuvinte cum arata acele tari, asa ca vom lasa imaginile sa vorbeasca de la sine despre situatia in care se afla foarte multe tari (aproximativ 60 de state).

20. UGANDA

 

 

 

 

 

 

19. COREEA DE NORD

 

 

 

 

 

18. NIGER

 

 

 

 

 

 

17. TIMORUL DE EST

 

 

 

 

 

 

16. ETHIOPIA

 

 

 

 

 

 

15. BURMA

 

 

 

 

 

 

14. YEMEN

 

 

 

 

 

 

13. NIGERIA

 

 

 

 

 

 

12. KENYA

 

 

 

 

 

 

11. COASTA DE FILDES

 

 

 

 

 

 

10. HAITI

 

 

 

 

 

 

 

9. PAKISTAN

 

 

 

 

 

 

8. GUINEA

 

 

 

 

 

 

7. REPUBLICA CENTRAFRICANA

 

 

 

 

 

 

6. IRAQ

 

 

 

 

 

 

5. AFGHANISTAN

 

 

 

 

 

 

4. ZIMBABWE

 

 

 

 

 

 

3. SUDAN

In ianuarie 2011, cetatenii din Sudan au votat un referendum prin care sunt intrebati daca vor sa faca parte dintr-o tara autohtona sau una independenta. Cu toate acestea presedintele Omar Hassan al-Bashir vrea sa detina puterea poporului pentru a se bucura de bogatia petrolului existent in cantitati industriale in aceasta tara.

 

 

 

 

 

 

2. CHAD (CIAD)

Detinutii din statul african Ciad traiesc in conditii atat de grele in penitenciare incat „o sentinta la inchisoare este aproape echivalenta cu pedeapsa capitala”, sustine grupul Amnesty International.

 

 

 

 

 

 

1. SOMALIA

Militantii Al-Shabab au decapitat 7 oameni in orasul central-sudic, Baidoa, din Somalia, aceasta fiind cea mai mare executie in masa din Somalia savarsita de gruparile legate de Al-Qaeda din 2006 incoace.

Al-Shabab impreuna cu un grup aliat din opozitie numit Hisbul Islam controleaza deja zone intinse din sudul Somaliei si parti ale capitalei Mogadiscio. Intr-o incercare de a rasturna guvernul sustinut de ONU, insurgentii au lansat un atac asupra fortelor guvernamentale la inceputul lui mai 2008. Doua luni de lupte in Mogadiscio au ucis sute de oameni si au determinat ca peste 200.000 sa-si paraseasca casele.

In largul coastei, piratii ataca toate navele care trec, de multe ori ii ia ostatici pe cei care se afla la bord, dupa care ii vind cu un pret foarte ridicat. In 2009, piratii au castigat in jur de 89 milioane de dolari prin vinderea acestor somalezi.

 

 

 

 

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos