Tot mai multi oameni politici din cercul PMP-Basecu se delimiteaza de fostul presedinte: ”E simplu – cine a furat trebuie sa plateasca!”

522

Europarlamentarul Siegfried Mureșan, provenit din PMP, îl contrazice pe fostul șef al statului, Traian Băsescu, după ce acesta afirmase că „avem nevoie de un moment zero, o grațiere largă”.

„E simplu: cine a furat trebuie să plătească. În rest, avem multe lucruri de făcut pentru oamenii cinstiți: școli, spitale, investiții, autostrăzi, pensii și salarii”, a scris Siegfried Mureșan, joi după-amiază, pe contul lui de Facebook.

Înaintea lui Siegfried Mureșan, un alt reprezentant al PMP, Robert Turcescu, se delimitase și el de Traian Băsescu.

Replicile lui Turcescu și Mureșan vin după ce. miercuri, Traian Băsescu susținuse, într-o declarație difuzată de TVR, că nu e cazul să „distrugem toată viața” unui om care „a luat o dată mită”, scrie Romania Libera.

„A luat o data o mită, acuma nu îi distrugem toată viața. Așa a fost în tranziție. Avem nevoie de un moment zero, o grațiere largă de la care să spunem: <<Oameni buni, știți ce se poate întâmpla, așa că terminați cu hoția>>. Așa, tensiunea va rămâne încă mulți ani în societate. Și vă mai spun ceva, sunt și abuzuri”, afirmase Traian Băsescu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos