Educatie

Tragedia de la Colectiv se poate repeta în mii de școli din România, dar Tudose nu se înduplecă de mila copiilor: ”E o falsă problemă!”

Mihai Tudose susține că nu este nicio problemă cu școlile care nu au autorizație de la ISU. Premierul a declarat că problema instituțiilor de învățământ neautorizate pentru incendiu este una falsă, fiind vorba de ‘o suprareglementare’.

Pe prim-ministrul României nu îl sperie faptul că, doar în București, peste 1.022 de unități școlare nu au autorizație de securitate la incendiu.

Loading...

Și pentru a scoate în evidență cât este de gravă situația, trebuie precizat faptul că doar 44 au autorizație.

„Până la urmă este o falsă problemă. Este o suprareglementare. Şi am constatat că o şcoală nu are autorizaţie acum pentru că a fost într-un mic proces de igienizare, reparare pe perioada verii, dat fiind faptul că, de-a lungul timpului, cineva a avut imaginaţie şi a zis: domnule ai făcut o igienizare, îţi trebuie din nou autorizaţie, ai schimbat două geamuri, îţi trebuie autorizaţie şi ţigla pe casă, altă autorizaţie”, a explicat premierul.

A spus că acest lucru înseamnă redesenare de proiect, autorizare ISU la sute de şcoli care fac reparaţii în acelaşi interval, vara, înainte de începerea anului şcolar.

Sursa: b1.ro

Loading...
Spre TOP