Traian Basescu, apel de ultima ora: „Daca tineti la Romania, schimbati guvernul! Sa fie liber de orice influenta din partea lui Dragnea si a lui Valcov”

422

Basescu le spune PSD-istilor ce sa faca pentru a recastiga increderea UE. Miscari imediate, trebuie sa elimine din Guvern „orice influenta din partea lui Dragnea si a lui Valcov”

Fostul presedinte Traian Basescu afirma ca imaginea Romaniei in Europa si increderea in tara noastra sunt „extrem de deteriorate” si chiar daca PSD, ALDE si Guvernul Dancila ar decide sa isi „schimbe fundamental atitudinea, procesul de recredibilizare ar lua un timp indelungat”, pe care Romania nu il are la dispozitie. El sustine ca solutia ar fi schimbarea imediata a guvernului, cu „cei mai buni oameni din politica romaneasca”, iar executivul „sa fie liber de orice influenta din partea lui Dragnea si a lui Valcov”. „Daca tineti la Romania, schimbati guvernul!”, spune Basescu.

„Daca tineti la Romania, schimbati guvernul! La Bruxelles si in toate cancelariile europene importante, atmosfera despre Romania, imaginea tarii si increderea in Romania sunt extrem de deteriorate. Chiar daca PSD, ALDE si Guvernul Dancila ar lua decizia sa-si schimbe fundamental atitudinea, procesul de recredibilizare ar lua un timp indelungat iar tara nu mai are acest timp la dispozitie. Intelegeti ca tara a deraiat datorita guvernarii”, scrie Traian Basescu pe Facebook, miercuri seara.

El sustine ca solutia politica este schimbarea imediata a guvernului, „fie el condus tot de PSD, dar cu ministri noi, buni cunoscatori ai problematicii europene. In guvern ar trebui sa fie cei mai buni oameni din politica romaneasca, iar guvernul ar trebui sa fie liber de orice influenta din partea lui Dragnea si a lui Valcov”, considera Basescu.

„Instalarea unui nou guvern la Bucuresti ar relansa speranta partenerilor ca Romania va reveni pe traictoria normala. Stiu bine care este abordarea europenilor si inteleg perfect ca aceasta este solutia. Va asigur ca un nou guvern poate discuta cu Comisia Europeana si solutiile de succes pentru presedintia rotativa a UE, dar si observatiile din raportul MCV, in timp ce Guvernul Dancila nu mai poate discuta nimic cu nimeni in Europa. Daca tineti la Romania, schimbati guvernul!”, mai scrie fostul sef al statului.