Traian Basescu, despartire de PDL: Adio, PDL! VIDEO

673

1basescuPresedintele Traian Basescu spune, intr-un mesaj pe Facebook, ca a vazut rezultatul Conventiei PDL si ca „modul cum nu au inteles sa fie democrati” il face sa spuna acum „definitiv si pentru totdeauna”: „Adio, PD! Adio, PDL!”

Redam integral mesajul presedintelui Basescu:

„Am vazut finalul Conventiei PDL. Cred ca am fost cinstit cu acest partid cand i-am spus ca, dupa aceste alegeri, ne vom alege fiecare drumul. Modul in care n-au inteles sa fie democrati ma face sa spun definitiv si pentru totdeauna ‘Adio PD!’. Azi ne-am despartit. Ei nu mai sunt o piatra de moara pentru mine, eu nu mai sunt o piatra de moara pentru ei.

Ma voi dedica constructiei unei solutii de dreapta, cu oameni cinstiti, care nu fug cu urnele, care accepta dreptul democratic la contestatie. Nu voi face nimic pentru a aduce alaturi de mine vreo bucatica din PDL. PDL a putut fi tinut pe o directie democratica cata vreme a stiut de un lider autoritar. Imediat ce au simtit ca pot fi singuri, aripa fesenista a rabufnit. Conventia este proba ca 50% din partid este ancorat in naravurile FSN. Adio PD! Adio PDL!

„Luati-va drumul vostru, iar eu mi-l aleg pe al meu!”

Presedintele Traian Basescu a afirmat, in cadrul Conventiei Nationale a PDL ca, dupa incheierea mandatului de presedinte, se va ocupa de construirea unei drepte puternice in Romania. Totodata, Basescu a precizat ca nu-si doreste sa redevina presedinte de partid si i-a indemnat pe delegatii la Conventia Nationala a PDL sa dea o sansa liderilor mai tineri din partid deoarece este nevoie de un nou ciclu evolutiv in partid.

Traian Basescu a spus ca anuntul referitor la ramanerea sa in viata publica dupa incheierea mandatului nu s-a referit la o reintoarcere in PDL deoarece a fost nemultumit de faptul ca au fost voci in partid care au criticat guvernarea PDL.

„Am spus Da, voi reveni in politica, dar nu am spus ‘Da, voi reveni in PDL’ pentru ca am regasit in partid mesajul Antenelor”, a spus presedintele.

In replica la acest mesaj potrivit caruia esecul la alegeri se datoreaza greselilor facute in actul de guvernare, Basescu sustine ca PDL a platit constient costurile generate de masurile de austeritate care au fost necesare pentru depasirea crizei si pentru modernizarea statului.

„Daca ati pierdut, ati pierdut pentru ca ati salvat tara”, le-a spus Basescu democrat-liberalilor adunati la Romexpo. „M-a durut cumplit ca unii si-au facut campanie cu mesajul Antenei 3”, a adaugat ulterior Traian Basescu.

In ce priveste viitorul sau politic, presedintele a aratat ca se va dedica intaririi dreptei in Romania.

„Dupa ce-mi termin mandatul, obiectivul meu va fi construirea unei drepte puternice care sa readuca procesul de modernizare a Romaniei intr-o doctrina care creaza sanse, nu da pomeni electorale, o doctrina in care fiecre sa-si construiasca viitorul, nu sa i se spuna care este locul lui, in care fiecare dintre oameni sa aiba deschis orice orizont”, a spus seful statului.

Basescu a completat insa ca nu intentioneaza sa preia sefia PDL dupa incheierea mandatului.

„Voi reveni in politica cu obiectivul ‘2016, dreapta la putere’. Sa nu va ganditi ca ma voi aseza in fruntea unui partid. Am vazut ca la acest anunt al meu ca raman in politica au fost diferite oferte din partea candidatilor. Masa la care ma asez dupa ce imi termin mandatul o stabilesc eu si nimeni altcineva”, a spus Basescu.

Sursa: rtv.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos