Traian Basescu ii face lenesi pe europeni: “Marea problema este numarul de ore de munca pe saptamana”

591

1traian basescuTraian Basescu ii face lenesi pe europeni, declarand ca marea problema a Uniunii Europene este numarul de ore de munca si productivitatea.

„Nu nivelul tehnologic este marea problema a Uniunii Europene. Tehnologia din Franta sau din Germania nu sunt departe de cea din Statele Unite ale Americii”, a declarat seful statului.

„Marea problema este numarul de ore de munca pe saptamana si numarul de zile de lucru pe an. Aceasta este problema reala a UE. Constatat ca, daca avem un strung la fel de performant in UE si in SUA, strungul din SUA lucreaza si sambata, iar strungul din UE se opreste vineri la pranz. Strungul din SUA are 30 de zile de sarbatori pe an, cel din Europa are 100 si ceva de zile nelucratoare, iar atunci nu ne putem compara, din punct de vedere al productivitatii, chiar daca lucram cu aceleasi echipamente”, a comentat Traian Basescu.

Seful statului afirma ca nu doar in raport cu SUA, Europa devine necompetitiva, dar si fata de China si India, iar beneficiaza de o forta de munca sporita si de un trend de dezvoltare tehnologic. Fata de aceste tari, chiar si Romania are de pierdut in privinta exporturilor.

„Si Romania este dependenta de exporturi, daca vom continua sa importam mai mult decat exportam nu vom reusi decat sa traim decat din imprumuturi. Si Romania pentru a supravietui, pentru a crea conditii populatiei sa evolueze pozitiv in mediul din Romania, sa isi creasca nivelul de trai, are nevoie sa exporte. Ori pe piata exporturilor se intalneste cu Germania, cu SUA, cu China, Brazilia, India. Ne-am obisnuit sa ne consideram marunti, dar nu suntem marunti, suntem o tara medie, iar cresterea productivitatii noastre este cheia pentru cresterea exporturilor fara de care nu putem trai bine”, a mai explicat Traian Basescu.

Sursa: rtv.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos