Traian Basescu: Am fortat Constitutia la limita maxima constitutionala!

631

1constitutiaPresedintele Traian Basescu a declarat ca el a impins si a fortat limita maxima constitutionala, valorificand-o, pentru ca „nici nu se putea altfel”.

„Da, eu recunosc ca am impins, am fortat Constitutia la limita maxima constitutionala. Deci, am valorificat-o la maximum, pentru ca nici nu se putea altfel. Sigur ca poti sa fii, in baza aceleiasi Constitutii, poti sa fii si un presedinte care sa doarma la Cotroceni. Sa fie chemat numai la medieri, dar eu n-am avut sansa – aduceti-va aminte cat m-am bucurat cand am reusit acea alianta PDL-PSD care adusese o majoritate de circa 70% in Parlament, spuneam «A, cu majoritatea asta modernizam statul». N-a iesit nimic”, a spus Basescu la Digi24.

Potrivit lui Basescu, Romania nu are nevoie de o noua republica, ci de pastrarea institutiilor create de aceasta Constitutie, pentru ca este moderna.

„Aseaza statul intr-o arhitectura functionala. Ca uneori nu e functionala, asta tine de oameni. De prea multe ori noi avem reflexul, cand vedem ca nu functioneaza ceva, schimbam organigrama. Nu, omule. Schimba oamenii. Vezi ce faci sa ai oameni mai pregatiti”, a spus seful statului.

Potrivit acestuia, in proiectul pe care l-a trimis la Parlament in baza dreptului dat de Constitutie este materializat referendumul si mai sunt „vreo 20-25 de formulari care in proportie de 90% isi au izvorul in hotarari ale Curtii Constitutionale, care a clarificat interpretarea”.

„Deci, din punctul meu de vedere Constitutia in principiile ei este foarte buna, asa cum organizeaza institutiile statului, asa cum garanteaza drepturile cetateanului – macar sa fie capabil statul roman sa si aplice toate drepturile care sunt prevazute pentru cetateni in Constitutie. Ce avea Constitutia noastra neclaritati, care au fost reglate de Curtea Constitutionala. Si atunci noi am luat deciziile Curtii Constitutionale si am clarificat fiecare articol asupra caruia se pronuntase Curtea Constitutionala”, a mai spus Basescu.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos