Traian Basescu a fost prezent la o sarbatoare a ciobanilor din Sibiu unde a primit cadou un clop!

1069

1basescu clopPresedintele Traian Basescu a fost prezent la Festivalul „Sus pe muntele din Jina” din judetul Sibiu, la un moment dat un cioban oferindu-i sefului statului un clop cadou, potrivit mediafax.ro.

Traian Basescu, imbracat cu un tricou albastru, a sosit, in jurul orei 13.30, in judetul Sibiu, la Festivalul „Sus pe muntele din Jina”, unde a fost intampinat cu branza, paine si sare de catre organizatori.

Basescu a spus ca a stat de vorba cu primarul localitatii Jina, precizand ca si-a anuntat prezenta in ultimul moment pentru a nu se face pregatiri speciale.

El a mai spus ca a vazut in zona numai oameni gospodari.

„Sunt oameni care muncesc si au facut cu munca lor bunastarea, nu au nevoie sa le dea Guvernul”, a spus Basescu.

El a adaugat ca „oamenii de aici nu trebuie deranjati nici de Guvern, nici de presedinte, nici de politicieni in general”.

„Totul e sa nu-i incurcam pe oamenii astia”, a mai spus seful statului.

Cand viceprimarul l-a invitat sa urce pe scena si sa vorbeasca, Basescu a spus ca nu vrea sa deranjeze, adaugand:

„Poate mai incolo”.

Seful statului s-a fotografiat cu oamenii, iar la un moment dat le-a spus unor tineri cu care facea poze:

„Mai copii, dar soarele e incolo, hai sa ne mutam!”.

De asemenea, el i-a spus unui barbat ca i-ar invata pe copii cele zece porunci ca sa „iasa oameni de isprava”.

„I-as invata cele zece porunci, daca le inveti iesi un om de isprava, macar jumate din ele daca le stii, in regula”, a spus Basescu.

Referindu-se la faptul ca este cald, Basescu a spus:

„O sa mi se inroseasca chelia”.

Un cioban i-a oferit cadou presedintelui un clop negru, iar acesta s-a sters cu un servetel pe cap, inainte de a-si pune clopul.

Traian Basescu a cerut apa, iar cineva i-a oferit o sticla de jumatate de litru cu apa din care a baut doua guri, apoi a intrebat-o pe sotia lui:

„Vrei si tu o gurita?”.

Festivalul „Sus pe muntele din Jina” se desfasoara, conform obiceiului, pe Sesul Jinarilor, in judetul Sibiu. Sarbatoarea, ajunsa la cea de-a 43 de editie a inceput sambata si isi propune sa pastreze si sa valorifice traditiile si obiceiurile oamenilor de la munte, dar si a cantecelor si jocurilor populare din zona.

Programul folcloric din cele doua zile de festival este sustinut de formatii din judetele Bihor, Alba, Arges, Hunedoara, Gorj, Valcea, Timis, Cluj si Sibiu.

La editia din 2012 au fost prezenti aproximativ 10.000 de oameni, in cele doua zile de sarbatoare.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos