Traian Basescu s-a intalnit cu prim-ministrul Ungariei, Orban Viktor, la Bruxelles

554

8 basescuTraian Basescu s-a intalnit cu prim-ministrul Ungariei, Orban Viktor, la Bruxelles. Mai mult, Basescu apare razand cand da mana cu seful guvernului de la Budapesta.

Cei doi s-au intalnit in cadrul reuniunii Consilului European la care se va decide bugetul Uniunii Europene pe 2014-2020.

Presedintele Traian Basescu a evitat, joi, sa comenteze scandalul privind arborarea steagului secuiesc in Ungaria, spunandu-le jurnalistilor, care i-au adresat intrebari pe acest subiect, ca nu-l pot face un „politician care raspunde unui ambasador”.

Traian Basescu a precizat ca va avea „o reactie potrivita” pe acest subiect atunci cand si presedintele Ungariei va avea una.

Seful statului a apreciat ca exista alte institutii ale statului care trebuie sa reactioneze la astfel de declaratii, cum sunt cele facute de secretarul de stat in Ministerul ungar de Externe Nemeth Zsolt.

„La nivelul acesta, punctele de vedere se exprima de MAE la nivel de secretari de stat. Cand va avea o reactie presedintele Ungariei, voi avea si eu o reactie potrivita. Nu puteti face din presedinte un politician care raspunde unui ambasador. Sunt alte institutii care gestioneaza viata de zi cu zi a ambasadorilor din Romania”, a comentat Basescu.

Presedintele a facut declaratia pe Aeroportul „Henri Coanda” inainte de a pleca la Bruxelles pentru Consiliul European, unde va avea loc a doua runda de negocieri la nivelul celor 28 de lideri ai statelor UE privind cadrul financiar multianual 2014-2020 al Uniunii.

„Nu ma voi angrena in alt tip de discutii ca prioritati, doar daca voi avea ocazia sa o fac”, a adaugat Basescu.

Sursa: rtv.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos