Traian Basescu: Intre Romania si Republica Moldova este un parteneriat de sange!

590

1baseTraian Basescu a declarat ca intre Romania si Republica Moldova este un parteneriat de sange, pentru ca asa ni l-a lasat Dumnezeu, potrivit mediafax.ro.

„Romania si Republica Moldova au un parteneriat de sange, pentru ca asa ni l-a lasat Dumnezeu. Deci, nu putem fi decat alaturi de cetatenii Republicii Moldova ori de cate ori va fi nevoie”, a afirmat Traian Basescu in conferinta de presa comuna cu presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Presedintele Basescu a mai spus ca, dupa opt ani si jumatate de mandat, doar in vizitele la Chisinau se mai simte emotionat.

„In 8 ani si jumatate am batut practic toate continentele lumii, in intalniri bilaterale, vizite de lucru si am trecut de mult de faza la care mai aveam emotii. Singura vizita in care am emotii este cea din Republica Moldova”, a afirmat seful statului roman.

Traian Basescu a mai aratat ca Republica Moldova nu este izolata in optiunea sa pro-europeana, avand sustinerea si a altor state UE.

„Republica Moldova are foarte multi prieteni, e sustinuta in acest proces si de Polonia, si de cele trei tari baltice, si de Germania, si multe alte tari UE. Republica Moldova nu este o tara care doar ea vrea in UE. Si statele cele mai importante ale UE vor Republica Moldova in Uniunea Europeana, pentru ca i-au inteles istoria, aspiratiile si dorinta cetatenilor”, a spus Basescu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos