Traian Basescu: Lumea nu se poate imagina fara marinari, fara politicieni poate! Vezi toate declaratiile presedintelui!

671

1basePresedintele Traian Basescu a declarat ca lumea nu se poate imagina fara marinari, fara politicieni poate si ca este servita cu devotament si pricepere de flota globala.

Toate declaratiile presedintelui:

Ceva mai rau decat criza bancara ar fi o criza in sistemul de transport maritim global. Aceasta criza nu este evitata, pentru ca poate fi generata daca sistemul de educatie pentru marina n-ar tine pasul cu evolutiile tehnologice si cu nevoile economiei globale. Munca marinarilor mi se pare esentiala.

„In fata dumneavostra nu este doar un presedinte, este un si un capitan de vas si sunt extrem de mandru de brevetul pe care tocmai l-am reinnoit. Sunt in politica din anii ’90, dar niciodata nu mi-am pierdut brevetul”, le-a spus Basescu, in engleza, participantilor la reuniune.

Presedintele a vorbit despre calitatile pe care trebuie sa le intruneasca ofiterii de marina si despre felul in care si-a dobandit deprinderile practice la facultatea de Marina, pe care a absolvit-o in anii ’70.

„Nimeni nu isi poate incepe meseria de ofiter de marina cu gandul ca se califica la locul de munca. Specificul educatiei de marina este acela ca atunci cand obtii diploma de ofiter trebuie sa fii nu numai un excelent cunoscator al bazelor teoretice ale navelor, dar si un bun practician. (…) Imi aduc aminte cu cata placere, in timpul celor patru ani de facultate, in anii ’70, faceam practica”, a rememorat presedintele Basescu, mentionand ca aceasta a fost graduala, de la barci cu rame,cu vele, trecand pe bricul Mircea si terminand la bordul navelor comerciale.

Presedintele Basescu a spus ca a terminat facultatea de Marina cu sentimentul ca poate face cu „siguranta” serviciul la bordul navei.

El a spus ca viitorii ofiteri de marina trebuie sa aiba „taria omului care infrunta natura si castiga”, pentru ca nu se poate imagina pe puntea de comanda a unui petrolier „un om slab”, care „sa nu fie capabil sa isi sacrifice timpul de odihna cand e timp de furtuna”

Presedintele a vorbit despre legatura care trebuie sa existe intre om si nava, spunand ca „trebuie oameni puternici, rezistenti, care sa pretuiasca mai mult fierul decat pe ei insisi” si pentru care „acel otel al navei” sa le fie mai „scump” decat propria persoana.

„Sunt gandurile mele, pe care nu a trebuit sa mi le scrie nimeni. Acesta este modul in care gandeste un produs al dumneavoastra, un fost cadet, un fost ofiter, un fost comandant de nava”, a conchis presedintele Basescu.

Intrebat de ziaristi daca doreste sa fie profesor intr-o universitate maritima, presedintele Basescu, fost comandant de cursa lunga, a raspuns razand: „Nu as fi calificat. Cine imi da mie un doctorat?”.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos