Traian Basescu: Ministerul Administratiei si Internelor nu a mers pana la falsificarea cifrelor din listele electorale! Citeste toate declaratiile Presedintelui Basescu!

509

Presedintele Traian Basescu a declarat, ca Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) nu a mers pana acolo incat sa falsifice cifrele din listele electorale.

„Sigur, o alta proba este ca Ministerul de Interne nu a mers pana acolo incat sa falsifice cifrele din listele electorale, este o alta proba ca institutiile statului au ramas verticale indiferent cine s-a asezat din punct de vedere politic deasupra lor”, a spus Basescu.

Toate declaratiile presedintelui Basescu:

Sunt politicieni din afara care isi aroga salvargardarea statului de drept in Romania. Restabilirea statului de drept din Romania – atat cat s-a produs, dar se va produce integral – s-a produs pentru ca instutiile statului de drept din Romania au ramas in picioare chiar in fata acestei furii.

Este surprinzator pentru mine ca politicieni de varf din Romania nu au recunoscut Comisiei Europene un drept dat chiar de Tratatul UE, acela de a veghea la respectarea criteriilor politice in statele membre.

Cred ca prin atitudine ne-am facut foarte mult rau si stiu ca sunt capitale in care se intalnesc ambasadorii statelor membre fara a mai invita si ambasadorul Romaniei tocmai pentru a discuta deschis situatia din Romania. S-a produs brusc o deteriorare a imaginii, e de datoria diplomatiei sa redeschida dialogul cu statele membre si institutiile UE.

Din pacate, in perioada 3-6 iulie o majoritate parlamentara a considerat ca poate face tandari statul de drept prin destituiri, revocari, emiteri abuzive de ordonante de urgenta.

Reactia aliatilor nostri a fost extrem de puternica pentru ca majoritatea parlamentara nerezultata din alegeri a incalcat in mod grav in mod deosebit criteriile politice de la Copenhaga. Aceste criterii ne obliga la stabilitatea institutiilor care garanteaza democratia.

Romania a fost pusa sub lupa aliatilor si in mod deosebit a Comisiei Europene. A fost surprinzator pentru mine ca politicieni de varf din Romania nu au recunoscut CE un drept dat chiar de tratatul UE, acela de a veghea la respectarea drepturilor politice in statele membre. Cred ca prin atitudine ne-am facut foarte mult rau.

Statul roman si-a consolidat suficient de mult institutiile pentru ca ele sa fie capabile sa apere statul de drept.

Nici CSM, nici DNA, nici SRI nu s-au inclinat in fata unui abuz al unei majoritati politice. Desi aparent a fost un lucru extrem de negativ pentru Romania, in caelasi timp ceea ce s-a intamplat a probat ca Romania si-a consolidat institutiile statului de drept pentru ca sa se apere.

Romania isi mentie obiective strategice ca si pana acum. Voi solicita rapoarte trimestriale.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos