Traian Băsescu: Moldova este un stat mai european decât unele state membre ale UE

36

Fostul președinte al României Traian Băsescu, a menționat de la tribuna Parlamentului European că Republica Moldova trebuie să facă parte din familia Uniunii Europene fără ezitări.

Mai mult, europarlamentarul a mai subliniat că țara noastră a demonstrat că este „mai europeană decât unele state membre”, transmite replicamedia.md.

„Domnule președinte, locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. Răspunsul dat de Chișinău este impecabil, este o dovadă clară că împărțim aceleași valori și principii. Republica Moldova ne-a demonstrat că este un stat mai european decât unele state membre a UE.

Mica Republică Moldova are la est armata rusă și la vest o Uniune care parcă ezită să îi deschidă porțile. Cer ca Uniunea Europeană să acorde statutul de stat candidat pentru Republica Moldova”, a declarat fostul președinte al României, Traian Băsescu.

De asemenea, la tribuna Parlamentului a pledat și Dacian Cioloș, care a declarat că moldovenii au o inimă mare și din partea UE „trebuie să fie doar un răspuns – DA!”.

„Domnule președinte, caracterul oamenilor si națiunilor se vede cel mai bine în situații de criză. Nu doar ucrainenii dar și vecinii lor moldoveni ne-au demonstrat că sunt cu inima mare. Atât statul cât și cetățenii Moldovei au ajutat ucrainenii și au acționat ca europenii, cu toate că suferă și ei de agresiunea rusă.

Prin acest comportament Republica Moldova și-a câștigat locul în familia noastră și din partea noastră trebuie să existe un singur răspuns – DA! Trebuie doar să găsim metodele potrivite de a duce Moldova în familia europeană”, a menționat Dacian Cioloș.

Menționăm că, în aceste momente în plenul Parlamentului European este prezentată o rezoluție în care se solicită acordarea statutului de stat candidat la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova.

Totodată, în debutul ședinței, a fost menționat faptul că peste două săptămâni, Maia Sandu este așteptată în Parlamentul European.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos