Fostul presedinte Traian Basescu a comentat marti ipoteza in care, dupa prim-ministru, confruntat deja cu o plangere penala pentru inalta tradare, si seful statului ar putea avea pe numele sau o astfel de cerere in justitie.

In acest context, Basescu se intreaba cum arata Romania privita din exterior, mai ales in contextul preluarii presedintiei Consiliului UE la 1 ianuarie.

“Cand tara ajunge pe mana unor politicieni de proasta calitate… Unul care se autointituleaza a fi lider al Opozitiei si viitor prim-ministru face plangere penala si il acuza pe premier de inalta tradare. Un altul, care este lider al aliantei de guvernare, cere sa se faca plangere penala impotriva presedintelui Romaniei si il acuza de inalta tradare. Sa ne imaginam… Daca ne luam dupa cei doi politicieni, Romania va prelua presedintia UE cu doi oameni cheie, presedinte si premier, acuzati de inalta tradare”, a scris Basescu, pe Facebook.

El se intreaba, in aceste conditii, ce mesaje transmit catre guvernele lor ambasadorii acreditati la Bucuresti.

“Dupa astfel de declaratii publice, facute de oameni aflati la varful statului roman, va imaginati ce mesaje transmit catre guvernele lor ambasadorii acreditati la Bucuresti? Dar cum arata Romania privita din exterior va puteti imagina?”, a mai scris Traian Basescu.