Traian Basescu nu intra in Parlament! Sondajul care-l scoate din politica pe marinar!

619

Un studiu sociologic care a ajuns în urmă cu câteva zile la unul dintre marile partide care vor candida în aceste alegeri ne arată că trendurile actuale se mențin, dar există și o surpriză: PMP-ul lui Traian Băsescu riscă să nu intre în Parlament.

Studiul acesta a cercetat potențialul maxim al fiecărui partid. În acest moment, toate partidele intrate în alegeri și-au sedimentat electoratul, dar marea bătălie se dă pe nehotărâți.

Tocmai aici apare problema celor de la PMP. Băsescu și partidul său gravitează în jurul procentului de 4-5%, dar nu prea mai există electorat nehotărât care să fie convins de candidații PMP pe ultima sută de metri. Din acest motiv, Traian Băsescu riscă să nu intre în Parlament, anunta stiripesurse.ro.

În ceea ce privește restul partidelor care își fac probleme cu pragul, ALDE s-a stabilizat la un procent de 6-7%, în timp ce USR merge spre 7-8%. Sursele noastre ne-au făcut mențiunea că la USR există cel mai mare potențial de creștere pe nehotărâți, partidul lui Nicușor Dan neavând un electorat captiv și este foarte greu de detarminat scorul pe care îl va obține.

Marile partide stau în nota deja obișnuită. Potențialul maxim al PSD merge spre 43-45%, în timp ce potențialul maxim al PNL merge până spre 30-31%. Atenție, studiile sociologice arată că nu se poate ca ambele partide să-și atingă potențialul maxim în aceste alegeri. Fie doar unul va ajunge la pragul maxim, fie niciunul dintre cele două mari partide.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos