Traian Basescu l-a primit la Cotroceni pe Li Keqiang, premierul Chinei!

555

Clipboar122d01Presedintele Traian Basescu l-a primit la Palatul Cotroceni, pe Li Keqiang, premierul Republicii Populare Chineze, seful statului apreciind ca summit-ul de la Bucuresti este un pas inainte, comparativ cu cele de la Budapesta si Varsovia.

Seful statului a declarat ca este convins ca relatiile cu China se vor desfasura in frame-ul legislativ al Uniunii Europene.

„Am urmarit desfasurarea summit-ului, dar si a relatiei bilaterale Romania-China. Cred ca fata de summit-urile de la Budapesta, Varsovia, cel de la Bucuresti este un pas inainte”, a spus seful statului.

„Am convingerea ca relatiile dintre Romania, China si tarile din Europa Centrala si de Est se vor desfasura in frame-ul legislativ al Uniunii Europene”, a mai declarat Traian Basescu.

Presedintele a amintit ca Romania si China au o „relatie politica traditionala excelenta”.

„Avem o relatie politica traditionala si excelenta. Noi nu o sa uitam niciodata pozitia Guvernului chinez in 1968 si nici faptul ca intotdeauna China a fost un sprijin pentru Romania, si in Consiliul de Securitate al ONU si in orice organizatie internationala”.

Sursa: antena3.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos