Traian Basescu: S-ar putea sa mai convoc un referendum pentru a lamuri revizuirea Constitutiei!

527

1basescuPresedintele Traian Basescu a declarat ca ar putea  sa mai convoace un referendum prin care sa clarifice revizuirea Constitutiei.

„Va asigur ca s-ar putea, s-ar putea, sa mai aiba loc referendumuri pana imi termin mandatul. Spre exemplu, cu ocazia europarlamentarelor, pentru a lamuri eventual ceea ce nu respecta parlamentarii in revizuirea Constitutiei. Nu spun ca va fi neaparat, dar s-ar putea, pentru ca e dreptul meu si nu vreau sa imi reproseze cineva dupa incheierea mandatului «Domnule presedinte, dar aveai dreptul sa lansezi un referendum si nu ai facut-o, sa ne fi intrebat». Deci nu exclud aceasta posibilitate, sunt hotarat sa folosesc in favoarea romanilor toate instrumentele date de Constitutie”, a afirmat Basescu la Digi 24.

Basescu a reafirmat ca ii va indemna pe romani sa nu mearga la vot la referendumul de revizuire a Constitutiei daca noua lege fundamentala nu va aplica referendumul din 2009 privind Parlamentul unicameral cu 300 de alesi.

„Voi avea un singur mesaj. Daca nu se respecta referendumul din 2009, care a fost valid, au venit 51% din electori la vot, romanii nu au de ce sa mearga la votul pentru Constitutie. Da, sigur ca da, ii voi indemna sa nu mearga la referendumul pentru revizuirea Constitutiei pentru ca sunt inselati”, a spus Basescu.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos