Traian Basescu ar putea renunta la COABITARE: „Nu-l mai girez pe Victor Ponta pentru ca a incalcat pactul”!

631

1pontaTraian Basescu a declarat ca ar putea renunta la coabitarea cu premierul Victor Ponta, mentionand ca independenta justitiei s-a prabusit ieri si acest lucru il face sa se indrepte spre denuntarea acestui pact, potrivit mediafax.ro.

Presedintele a precizat ca Victor Ponta ar fi incalcat pactul de coabitare.

„O sa fac o analiza si in dupa-amiaza asta ma voi pronunta. Categoric, cel mai important punct, independenta justitiei, s-a prabusit ieri, cu binecuvantarea premierului Ponta si acest lucru ma face sa ma indrept spre denuntarea pactului de coabitare si informarea tuturor partenerilor in fata carora mi-am pus obrazul”,a declarat Basescu.

Basescu a mai spus ca pactul de coabitare a fost conceput de la prima instalare a Guvernului Ponta, in aprilie-mai 2012, iar atunci l-a trimis si Ponta nu a vrut sa il semneze, decizia privind semnarea fiind luata dupa alegerile din decembrie 2012, cand premierul a fost de acord sa il semneze, fiind „o surpriza placuta”.

„Nu-l mai girez pe Victor Ponta pentru ca a incalcat grav pactul si mai ales s-a bagat cu bocancii in justitie, de dragul lui Dragnea”, a spus Basescu.

„Iata ca Victor Ponta se dovedeste mincinos, pana si cu un document politic extrem de important care l-a facut frecventabil in Europa”, a mai spus Traian Basescu.

Intrebat daca va denunta pactul de coabitare, presedintele Basescu a raspuns:

„Foarte probabil”.

„Eu trebuie sa fac o analiza, ce a respectat si ce nu a respectat Ponta si sa vad daca are rost sa il mai mentinem”, a adaugat Basescu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos